Затворникът, хванат до магазин в "Люлин", бил с прекъснато наказание заради здравето

https://www.24chasa.bg/novini/article/8325899 www.24chasa.bg
28-годишният мъж, осъден за грабеж, е върнат в софийския затвор. СНИМКА: Архив

28-годишният рецидивист, който бе издирван 18 дни и в сряда бе заловен до магазин в столичния кв. "Люлин", е бил с прекъснато наказание по здравословни причини.

Той трябвало да се върне в софийския затвор към края на миналия месец, но не го направил и затова бил обявен за издирване с телеграма от 28 февруари.

Младият мъж излежава присъда за грабеж и е с богато криминално досие. Според МВР е осъждан и за наркотици. Прекъсването на наказанието му е било временно.

В сряда следобед затворникът бил забелязан край хранителен магазин в "Люлин" от служител на сектор "Вътрешна сигурност" към Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Той го разпознал и уведомил издирвачите, научи "24 часа".

Скоро се намесили служители на националната полиция и арестували осъдения, "забравил" да се върне. При задържането затворникът оказал съпротива, но служителите на МВР бързо му сложили белезниците.

28-годишният е конвоиран до Централния софийски затвор, за да доизлежи присъдата си. Той вече е свален от системата за общонационално издирване.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради