До летището се стига, но трудно се влиза

https://www.24chasa.bg/novini/article/8325984 www.24chasa.bg
Нито хора, нито коли има пред летището в София

Най-стегната организация има на аерогара София, разказват пътници, пътували дни, за да се върнат

Почти безупречна организация за пристигащите и заминаващите пътници е създадена на софийското летище, видя "24 часа".

Отромното му фоайе е разделено с високи метални огради на две части и така помещението за заминаващи е тотално отделено от другата част, в която излизат пристигащите.

В сектора за заминаващи има оставен тесен коридор пред стъклената врата, до който има достъп от паркинга. Цялата огромна площ е заградена с метални огради и така не само не се влиза, но не се и вижда. За пътниците, на които предстои пътуване, е оставен тесен коридор към гишетата за чекиране на багажа. За разлика от обикновените делнични дни, в които нямаше коронавирус и имаше много полети, сега пътниците се броят на пръсти и буквално всички са с маски и ръкавици. Така е оборудвана и охраната, която обаче е със съвсем различни маски, наподобяващи по-скоро противогази.

Мъжете и жените от охраната на летището са изключително любезни и съвсем спокойно обясняват на хората защо са разделени помещенията и откъде трябва да се мине, за да се стигне до сектора за посрещачи. На практика трябва да се излезе от сградата на летището.

Там обаче стъклената въртяща се врата спира в момента, в който се опита да влезе човек. По-скоро охраната я спира, тъй като никой външен не е допускан вътре. Пропускат се да минат - отвътре навън, единствено пристигащите. Хората, които ги чакат, стоят на тротоара отвън.

До летището ни няма проблем да се стигне с кола. Полицейският пост, който беше на 200 м от входа на летището и където разрешената скорост бе 20 км в час заради опасността от тероризъм, е вдигнат. Там стои полицейският павилион, но в него няма никого.

В паркинга се влиза безпрепятствено, но за разлика от друг път, сега лесно се намира място за паркиране. Престоят на паркинга обаче не може да бъде заплатен в залата на летището, а единствено на бариерата. Там има автомат, но той също не се ползва. Идва човек с маска и ръкавици, взема талончето ви за паркиране, след което ви казва колко дължите. След като получи парите, вдига бариерата за изход.

Таксита има, шофьорите са със самоделни маски и ръкавици. "Страх ни е, но какво да правим", каза един от шофьорите.

Нашето летище е с най-сериозни мерки спрямо коронавируса, каза един от пътниците, който пристигна с двудневен полет от САЩ. За да се прибере в София, той е летял от Филаделфия до Доха, Катар, а оттам след 14-часов престой стига до България.

На другите летища, през които минах, не мерят температурата. Тук го направиха с електронен термометър, допрян до челото, още преди паспортен контрол, обясни 21-годишният мъж.

На летището във Филаделфия всички магазини, включително и хранителните, и заведенията за бързо хранене, както и вендинг машините са затворени. Т.е. от никъде не може да се купи нито храна, нито вода. Билетите се продават, така че самолетът да бъде запълнен едва 25 на сто. По този начин всеки пътник е разделен от останалите с най-малко две седалки.

Пътниците получават анкетни карти още в самолета за София от Доха. При кацането те минават през ръкав, а не са превозвани в автобус. На края на ръкава двама души проверяват дали паспортите им са редовни. След това на друго гише се проверяват как са попълнени анкетните карти. И преди да стигне до паспортен контрол, всеки от пътуващите минава през термометър. "Прави впечатление, че на софийското летище има най-стегната организация, наистина е направено така, че пристигащи и заминаващи да нямат абсолютно никакъв контакт, както и да няма посрещащи", каза пътникът пред "24 часа". Фактически никой, освен английски туристи от Банско, не заминава от България, а те си тръгват с чартъри. Един от последните полети, които успяха да се приберат у нас, бяха от Доха, Катар.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него