Агенция “улови” 8104 българи, върнали се от Европа за 7 дни. Къде са?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8327612 www.24chasa.bg
Кликни, за да видиш графиката голяма

Според анализ на Brand New Vision по иновативна технология за позициониране на смартфони  в периода от 11 до 17 март 21 421 души с телефони с българска симкарта са били на Стария континент. Най-много в Лондон, Мадрид и Северна Германия

От 21 421 души с телефони с българска симкарта и/ или ползвали български на телефона си, които са били между 11 и 17 март в европейски държави, 8104 са се върнали в България.

Това са резултатите от анализ, направен от дигиталната маркетингова агенция Brand New Vision, официален партньор на полската компания за мобилен маркетинг Selectivv.

Българската агенция безплатно е работила върху този анализ и го предостави на "24 часа". Екипът ни от своя страна помоли за разрешение управителя на агенцията Славина Миленова да дадем техните данни на Националния оперативен щаб за битка коронавируса и МВР.

В деня, в който Brand New Vision потърси контакт с нас, генерал Венцислав Мутафчийски тревожно обяви, че е трудно да бъдат издирени българите, които се връщат по спешност от гурбет, за да преминат карантина и да се сеят зараза.

Информацията е особено интересна сега, когато държавните органи, вземащи мерки срещу разпространението на коронавируса, се опитват да сложат под карантина всички, завръщащи се от силно засегнати от вируса региони.

Агенцията използва за анализа си иновативна технология, която може да позиционира смартфони с български SIM карти и/или ползващите български език на смартфона си. Чрез геостационирането може да се разбере

дали и откъде

определен

смартфон се е

преместил от

една географска

точка на друга

и коя е тя

Оказва се, че местата в Европа, където е имало най-много наши сънародници през последната седмица (виж картата), са били Лондон, Мадрид, Кьолн, Франкфурт, Амстердам, Брюксел, Мюнхен, Истанбул.

Доста наши сънародници са били и в Милано, Атина, Южна Франция, Хамбург.

На картата се вижда къде в България са завърналите се в страната българи през периода 11-17 март. Те са съсредоточени в няколко областни центъра – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Разград.

На второ място

са градовете

Петрич, Банско,

Благоевград, Кюстендил, Дупница, Стара Загора, Чирпан, Сливен, Ямбол, Търговище, Велико Търново, Плевен.

Завърнали се има и в другите маркирани населени места (Виж картата.)

Нашата система събира информация за местоположението на устройства, каза Славина Миленова. Системата няма информация кои са персонално хората и е минала през одит за опазване на лични данни.

Трябва също да се отбележи, че събраните данни не се отнасят изключително и само за български туристи. Част от включените в проучването може да са си сменили SIM картата в чужбина, докато други може да живеят постоянно там, но все пак да използват българския език на смартфона си.

Иновативната технология Selectivv Data Tank може да събира данни от уеб сайтове и апликации, изпозвани в нашите смартфони, за което предварително сме си дали съгласие, приемайки общите условия, като цялата информация е криптирана и анонимна.

Технологията използва две иновации -

геотрапинг и възможност за профил на потребителите, който се изготвя от изкуствен интелект, каза Славина Миленова.

Вероятно числото на българските туристи в страни от Европейския съюз през тази седмица е било по-голямо от установените от анализа 21 421, тъй като не включва тези, които не са използвали апликации на телефона си или не са използвали български език на тях.

В условията на пандемия и карантина, обявена в целия Европейски съюз, от особена важност е да се спазват указанията на Националния оперативен щаб за превенция на разпространението на вируса. В момента в Европа е пикът на заразата. Ето защо спазването на пълна карантина от

хората, които

са се завърнали

от потвърдените

огнища

на заразата

е от изключителна важност и преди всичко отговорност, както от страна на карантинираните, така и от страна на техните близки и познати, казват от Brand New Vision.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него