Домусчиев се лекува с хлороквин, готов е да дари количества, ако се намери кой да го произведе или внесе

https://www.24chasa.bg/novini/article/8327799 www.24chasa.bg
Кирил Домусчиев Снимка: Фейсбук

Хлороквинът (хлорохиновият фосфат) е препаратът, с който се лекува Кирил Домусчиев, който е заразен с коронавирус-19. Въпросният препарат е евтин, узаконен от преди 60 години, има възможност да се произвежда у  нас и дава доста големи надежди при изпитания, които се правят по света, при прилагането за лечение на тежък респираторен синдром, причинен от коронавирус-19. Хлорохиновия фосфат се използва за лечение на малария и някои автоимунни заболявания - фибрози и васкулити.

„Тъй като по цял ден гледам Нова телевизия, днес гледах много внимателно предаването с позицията на френските доктори и учени относно хлорохиновия фосфат. С това се третирам и аз. Това е един от продуктите, който се е доказал и в момента е номер 1 във всички протоколи във Франция, Германия и Австрия за третиране на болни от коронавирус. За съжаление, в България той отдавна не се внася. Това е продукт, който е срещу маларията“.

Това заяви собственикът на Нова телевизия Кирил Домусчиев, който беше диагностициран с коронавирус.

„Във всички държави, в които аз търсих да купя за себе си, или е много трудно да се намери, или е изчерпан от аптечните мрежи, или е забранен да се изнася“, твърди Домусчиев.

„Смятам, че нашите власти и Щабът трябва да се обърнат към българските фармацевтични производители на хуманни лекарства, тъй като нашите заводи произвеждат ветеринарни продукти и няма как ние да реагираме, но според мен това е доста стар продукт, на над 60 години е това лекарство“, каза още той.

„Надявам се, че колегите от хуманната фармация ще успеят да реагират бързо. През това време правителството трябва да направи съответните контакти с Германия, Франция и Индия“ - коментира собственикът на Нова телевизия.

„Аз лично съм предприел една инициатива с моите контакти и с някои от големите фармацевтични компании. Опитвам се да ги убедя да ми продадат определено количество хлорохинов фосфат, които искам да даря на Националния щаб. Надявам се, че усилията ми ще се увенчаят с успех, за да могат всички, които имат нужда от този продукт, да се третират с него“, заяви Домусчиев.

„Върнах се преди десетина дни от Франция. Още там усетих лека настинка. Прибрах се вкъщи и си направих едноседмична карантина, като съответно се лекувах със стандартните лекарствени средства. Съпругата ми също вдигна висока температура и в крайна сметка си пуснахме тестове за коронавирус, които се оказаха отрицателни. В неделя решихме пак да си направим преглед и скенер на белите дробове. Най-близката болница до нас беше „Софиямед“. Оказахме се с двустранни бронхопневмонии. Веднага бяхме хоспитализирани“, разказа още Домусчиев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него