Издирваният от Анкара хърватин е заловен при опит да напусне България

https://www.24chasa.bg/novini/article/8331252 www.24chasa.bg
В камиона са открити над 523 кг екстази и фенастин

Той е отведен в софийския затвор за 40 дни

Ивица Мартич, на 67 г., - това е хърватинът, издирван от турските власти за контрабанда на наркотици, който бе заловен у нас. Той е задържан на 14 март на ГКПП-Калотина при опит да напусне България. На 19 март по искане на Софийската окръжна прокуратура му е наложен 40-дневен арест от съда.

Делото е гледано в една от залите на Съдебната палата в София при засилени мерки за сигурност заради коронавируса. Присъстващите били с маски и ръкавици.

Мартич е обявен за издирване от бюрото на Интерпол в Анкара във връзка с дело, което се води от Републиканската прокуратура в Одрин. То е за трафик на над 523 кг екстази и на 50,9 кг фенастин.

Хърватинът е заподозрян, че на 2 март т. г. призори е изоставил товарна кола с полуремарке на ГКПП-Капъкуле, в която по-късно са открити наркотиците. Пред окръжния съд в София той се е явил със служебен адвокат, но не е известно да е давал обяснения по обвинението срещу него.

След заседанието Мартич е отведен в Централния софийски затвор.  Той ще остане там 40 дни, ако и апелативният съд потвърди мярката му за неотклонение.

Задържането е временно, тъй като се чака Турция да изпрати официална молба за екстрадиция. Ако тя пристигне в срок, ще започне дело за екстрадиция. В противен случай хърватинът ще бъде пуснат.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради