Борис Джонсън нареди кафенетата, пъбовете и ресторантите да затворят

https://www.24chasa.bg/novini/article/8333443 www.24chasa.bg
Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън нареди кафенетата, пъбовете и ресторантите във Великобритания да затворят тази вечер и да останат затворени за неопределено време като част от мерките за забавяне на разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

"Призоваваме кафенетата, пъбовете и ресторантите тази вечер да затворят колкото е възможно по-рано и утре да не отварят. За да бъда ясен, те могат да продължат да правят доставки по домовете. Някои хора могат да се изкушат да излязат навън тази вечер и аз казвам на тези хора: "моля ви, недейте", заяви Джонсън пред журналисти на "Даунинг стрийт".

Британският премиер изтъкна, че правителството е принудено да гарантира затварянето на кафенетата, пъбовете, ресторантите, фитнес салоните и развлекателните центрове, за да забави разпространението на вируса, предава БТА. 

"Казваме също така на нощните клубове, театрите, киносалоните, фитнес салоните и развлекателните центрове да затворят по същото време. Тъжното нещо днес е, че, засега, поне физически, трябва да държим хората далеч едни от други", каза Борис Джонсън.

Премиерът призна, че е наясно колко мъчително е да се отнеме древното право на британеца да ходи в любимия си пъб, но подчерта, че това е абсолютно наложително за забавяне разпространението на коронавируса.

"Признавам, че това, което правим, е нещо извънредно: ние отнемаме древното неотменимо право на родения свободен британски народ да посещава своя пъб и мога да разбера как се чувстват хората. Огромна мъка!", каза Джонсън.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на