Журналистката Маргарита Ралчева болна вкъщи: "Не ми правят тест за коронавирус"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8339655 www.24chasa.bg
МАРГАРИТА РАЛЧЕВА

"Да си стоя вкъщи и да не настоявам за тест, докато не се влоша." Това обяснение получава журналистката Маргарита Ралчева по телефона от лекарка, представила се за вирусолог.

Ралчева потърсила съвет от РЗИ София, след като от два дни е болна със затруднено дишане и кашлица. Иначе от седмица е под домашна карантина, тъй като се върнала в София от Брюксел през Франкфурт. Всичко това журналистката, която е съпруга на бившия евродепутат Емил Стоянов, разказва сама в профила си във фейсбук.

Ето нейния пост:

Да споделя от личен опит :

Вече една седмица съм под задължителна домашна карантина, защото имах неблагоразумието да се върна в България след въвеждането на извънредно положение от Брюксел с полет през Франкфурт. От два дни дишам трудно, болят ме гърдите и гърбът, кашлям и ме боли гърло. Като съвестен гражданин звъннах на личния си лекар и на РЗИ София, за да поискам да ми бъде направен тест.

От РЗИ София първо ми казаха да си направя такъв в частна лаборатория, а след като им обясних, че ми е забранено да напускам дома си, казаха , че ще ми звъннат след малко, да чакам на телефона. След това се обади лекарка, която се представи за вирусолог и след дълъг разговор ....ми каза, да си стоя в къщи, да не излизам, да не ходя до личния си лекар и да не настоявам за тест докато не се влоша. А ако евентуално се влоша, да търся Бърза помощ. Гениално!!!!

Досега си мислих, че ако едно заболяване се хване в начален стадий има по-голм шанс да се излекува.....Според нашата здравна система обаче явно не е така !

Не казвам, че съм болна от коронавирус, но не мога да кажа и че не съм....няма и как да разбера, защото докато не хвана двустранна бронхопневмония явно няма да ме тестуват...

За уточнение ще кажа , че и през ум не ми е минавало да оставам в болница и да натоварвам здравната система, исках само да ми бъде направен тест, за да взема навременни мерки!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Опашка от стотици проститутки пред социална служба в мексиканската столица Мексико сити, показва видео заснето от шокирани граждани. Целта на посещението на леките дами е подаване на документи за социални помощи като безработни. В Мексико, както и в много други държави по света, бяха приети извънредни мерки за ограничаване разпространението на