Българите могат да напуснат по изключение австрийската провинция Тирол

https://www.24chasa.bg/novini/article/8340692 www.24chasa.bg
Кадър от Тирол Снимка: Pixabay

В посолството във Виена е постъпила информация от МВР на Австрия, че във връзка със зачестилите запитвания от блокирани в провинция Тирол чуждестранни граждани, включително и българи, желаещите да напуснат провинцията могат да бъдат пропуснати от австрийските власти през изградените контролни пунктове само при условие, че докажат намерението си директно да напуснат територията на Австрия (без междинна спирка). Това съобщиха от МВнР.

При напускане с личен автомобил българските граждани следва да са с багаж, да представят бележка, че са останали без работа или възможност за настаняване и автомобилът да е с пълен резервоар.
От МВнР припомнят на българските граждани, че възможният времеви прозорец за пропускане на български граждани с леки автомобили през австрийско-унгарската граница (ГКПП Никелсдорф) е всяка вечер между 21.00 ч. и 05.00 ч.

При липса на личен транспорт, желаещите да се завърнат в България граждани от карантинния регион в Тирол следва да са си осигурили алтернативен транспорт до Виена и да представят пред австрийските власти закупен самолетен билет до България.
Актуални планове за възможности за използване на обществен транспорт до Виена могат да се видят на сайта
https://fahrplan.ivb.at/.

Телефонът за контакт в Тирол за пътуване с влак в страната е +43512/561616 от 7.30 - 18 часа в работни дни. Пътуването с влак в рамките на провинция Тирол се позволява в изключителни случаи.
Такситата в Тирол продължават да работят, както и бензиностанциите
Транзит през Тирол без спирка също се разрешава, както и напускане на провинцията заради работа, медицинско обслужване, снабдяване с храна и медикаменти, като основанията за напускане се дават на изградените полицейски КПП.

Хората, които са във временната заетост и са чужденци, например работят в областта на туризма, които са с прекратени трудови правоотношения, не могат да останат в Тирол, ако нямат място, където да живеят. Ако има такова място, им е позволено да останат.
МВнР препоръчва на всички български граждани, намиращи се в поставената под карантина провинция Тирол, да предприемат пътуване само при крайно належащи обстоятелства. Към момента срокът на общата карантина в провинцията е до 13 април 2020 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка