Вратите на Софийския университет остават затворени до 10 май

https://www.24chasa.bg/novini/article/8344802 www.24chasa.bg

Вратите на Софийския университет остават затворени до 10 май, става ясно от заповед, която издаде днес ректорът на най-големия вуз у нас проф. Анастас Герджиков. До тогава студентите остават на дистанционно онлайн обучение.

Удължаването на извънредните мерки с цел превенция от коронавируса важат също за преподавателите и администрацията на учебното заведение.

Стопанският факултет ще продължи онлайн провеждането на лекции и упражнения съгласно актуализиращите се всеки ден графици

Ректоратът на Софийския университет
Ректоратът на Софийския университет "Св. Климент Охридски"

С цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 се удължава срокът на действието на заповедите му от 8, 13 и 18 март, съгласно които присъствените присъствените учебни занятия, включително на студенти в задочна форма на обучение, се прекъсват.

Насрочените държавни изпити, защити на дипломни работи, изпити на студенти в задочна форма на обучение и публични защити на дисертации се отлагат. В случаите, когато е невъзможно да бъдат отложени, изпити и защити се провеждат след писмено съгласуване с ректорското ръководство.

До възобновяването на присъствените учебни занятия обучението да се провежда неприсъствено чрез дистанционни средства в платформата "Мудъл", поддържанa в университета.

Пропуснатите занятия ще бъдат наваксани след възобновяването на присъствените учебни занятия и след изготвянето на нов график на учебния процес.

Отлагат се и всички видове студентски практики, включително тези в университетските болници и във външни институции. Започналите практики се прекратяват.

До 30 април продължава онлайн приемането на заявления за явяване на изпити в първата кандидатстудентска сесия. Първата кандидатстудентска сесия се отлага и изпитите по обявения график няма да се провеждат. Новият график ще бъде приет и оповестен допълнително.

Факултетните съвети и Академичният съвет ще провеждат заседания и ще гласуват онлайн.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки