Мутафчийски: 202 случая, заразени с коронавирус, новият е в София (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8346956 www.24chasa.bg

Нов случай на коронавирус е открит в столицата. С него болните от COVID-19 стават 202 -ма. Това стана ясно от шефа на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг за коронавируса. 

"Говорих с премиера Бойко Борисов за обозначаване на определени звена във всички болници за лечение на коронавирус. Днес ще се приема това решение. По отношение на даренията ОББ - 200 000 лева, Райфайзен банк по 50 000 лева на трите болници, които понесоха първият удар", каза Мутафчийски. 

Когато се получат достатъчно надеждни тестове, тогава може да бъдат закупени. Това не може да става за 2 дни. Около 500 теста са закупени със средства на държавата, около 600 000 теста са от дарители, стана ясно на брифинга. 

Гледаме общия брой на случаите през деня - това, че са по-малко от предишните дни, това не показва тенденция. Общият тренд е покачващ се, каза още Мутафчийски. 

Новия случай не е клиничен. 

Не съм купил 30 000 бързи теста, защото все още не сме установили дали са надеждни, каза Мутафчийски. Проф. Кантарджиев има ъпдейт на СЗО точно в тестуването.

Има съобщение за вкуса и обонянието от специалистите по уши нос и гърло във Великобритания. При всички болни се наблюдава сухота в устата. Не е ясно каква е причината да се измени вкуса в устата. Повече пациенти се оплакват все едно имат чуждо тяло в гърлото. Но се оказва, че товане е показателно за поведението на болни от коронавирус, каза още шефът на Националния оперативен щаб. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска