Мутафчийски: 16 с коронавирус са потвърдени днес (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8350873 www.24chasa.bg
ген. Венцислав Мутафчийски

И в Стара Загора има вече заразени с коронавирус и те са двама. 16 са новите случаи, които са потвърдени днес, но се чакат резултатите от още тестове. Така в страната заразените с коронавируса общо стават 218. Данните обяви шефът на националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Нови случаи има в София - 7, в Плевен, Варна и Добрич - по 1. В Пазарджик са 4-ма. Трима са болнични служители в болницата в Пещера.

Добро е състоянието на седемте деца в София. Едно дете е във фибрилно състояние и едностранна пневмония, чиято майка е приета с доказано заболяване на коронавирус. Децата засега оправдават тенденцията и статистиката, че леко прекарват.

Няма пациент в тежко клинично състояние, каза ген. Мутафчийски. Имало обаче цяло семейство болни - майката била с двустранна пневмония, но бащата и двете деца - на 4 и 8 г., както и сестрата на майката, почти нямали оплаквания.

Мобилизация като военна вече няма у нас, има доброволен резерв, който е съставен от немедицински лица, затова призовахме да се отзоват такива, които да помогнат да преведем Инфекциозна болница в бойно състояние, ако използваме тази терминология, обясни ген. Мутафчийски.

Той обясни, че легла има. Във ВМА има 21 болни и още толкова с изразена клинична картина, а 49 души са под карантина вкъщи и ги наблюдават ежедневно с визитации по телефона или онлайн.                                                                                                                                                                                                                                                             

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер две в тениса Рафаел Надал бе приятно изненадан за рождения си ден. Той навършва 34 години. Матадора получи като подарък от децата в школата си в Манакор торта. Тя бе във формата на корт. В четирите ъгъла имаше по една сладка тенис топка, а в средата бе запазения знак на Рафа. Децата му поднесоха сладкия дар преди тренировката му

Цветана Пиронкова сериозно работи за връщането си на корта. Освен неуморните тренировки, тя хвана ракетата и за снимка. Тенисистка №1 на България през този век позира за снимка, замахвайки с нея и вперен в бъдещето поглед. "Животът е такъв, какъвто го направим, винаги е бил и ще бъде", написа тя. Пиронкова обяви

На безкрайните опашки се нареди телевизионният продуцент Димитър Станчев. Създателят на супершоу "Невада" се опита бързо да придвижи документи, но струпването от хора на моменти го обезсърчаваше. Станчев носеше предпазна маска, въпреки че на открити пространства това не е задължително. Снимки: България