Софтуерна фирма с “Оскар” за ефекти даде 200 000 лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/8352042 www.24chasa.bg

Цял клас от Смолян влезе в кампанията, близо половин милион събрани #задоброто

Софтуерната компания “Хаос груп" дари 200 хил. лева за животоспасяваща техника и консумативи за болниците, които имат нужда от допълнително оборудване за справяне с пандемията от COVID-19 в България.

Към тази сума ще бъдат добавени и лични дарения от служителите на компанията в София. “Наясно сме и всички следим строгите мерки, наложени заради извънредното положение. Въпреки препоръката за социална дистанция обаче нека не забравяме, че ние сме едно общество. Сега е по-важно отвсякога да си помагаме. Да бъдем солидарни едни с други. Да подадем ръка на нуждаещите се”, каза Петър Митев, който е съосновател и изпълнителен директор на “Хаос Груп”.

С дарените средства ще бъдат закупени респираторни апарати за болници, защитно облекло и консумативи за медицинския персонал. Служителите на компанията продължават да събират средства, които ще бъдат дарени в края на март за същите цели. “Хаос Груп” работи в областта на компютърната графика и има офиси в София, Лос Анджелис, Токио и Сеул. Част от инициативата е и Фондация BCause. Тя е партньор на кампанията #ЗаДоброто срещу Covid-19 в България.

“Хаос груп” е основана от Петър Митев и Владимир Койлазов, който спечели Оскар за 3D технология, използвана в мегапродукции като Game of Thrones.

Целият 7-и Б клас на училище “Св.св. Кирил и Методий” в Смолян също се включи в проекта #задоброто и кампанията на фондация BCause.

Събраните до момента средства са 477 923 лв., казаха от организаторите, които всеки ден отчитат набраните средства, каква част от тях и за какво е изразходена.

Петролна компания “Зара” дари в понеделник 72 960 лв. за 2 респиратора за болница “Проф. Стоян Киркович” в Стара Загора.

1150 души и фирми са вече дарителите. Сред тях от вчера са Съюзът на българските медицински специалисти и храм “Света Богородица” в столичния кв. “Подуяне”.

Два респиратора вече са доставени в “Пирогов”, 1 - в инфекциозната клиника към УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив, още два са поръчани за болницата в Стара Загора. В момента се договарят 5 други апарата, постоянно се изпращат консумативи и предпазни средства за медиците в цялата страна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов