Над хиляда алжирци са блокирани на летище Истанбул

https://www.24chasa.bg/novini/article/8352223 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Над хиляда алжирски пътници са блокирани на основното летище в Истанбул заради решението на Алжир да забрани полетите към страната в рамките на мерките срещу разпространение на коронавируса, съобщи днес летищният оператор Истанбул Гранд Еърпорт /IGA/, предадоха АФП и БТА.

Летищният оператор посочи в съобщение, че много дни полага усилия заедно с турския Червен полумесец и турската авиокомпания Търкиш еърлайнс да удовлетвори хуманитраните нужди на над 1000 алжирски пътници, най-вече като им осигурява храна.

От друга страна турското правителство се опитва от една седмица да убеди алжирското правителство да даде разрешение за кацане за полети, с които да бъдат транспортирани блокираните пътници, посочи летищният оператор.

Компанията даде да се разбере, че ситуацията с недоволните пътници има риск да ескалира и заяви, че работи сериозно за запазване на реда на летище Истанбул.

Алжир преустанови от 19 март самолетните си връзки с всички европейски страни и с редица страни от Африка и Близкия изток, за да спре разпространението на епидемията от коронавируса, която отне живота на 17 души в страната. В Турция жертвите от коронавируса досега са 37 и страната също временно преустанови самолетните връзки с редица страни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група ентусиасти любители на българските и традиции показаха нагледно в социалните мрежи как трябва да се играе хоро спазвайки необходимата дистанция между участниците. Видео: Facebook / Христо

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата