Удължени ли са решенията за ТЕЛК?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8358352 www.24chasa.bg

Имате въпроси във връзка с мерките срещу коронавируса?

Ще ги зададем на институциите.

Имате сигнали за нарушение на карантината?

Изпращайте ни ги на електронен адрес onlinevgb@gmail.com или на тел. 02 942 2680 в делничен ден от 10 до 18 часа

В края на март ми предстои явяване пред ТЕЛК за преосвидетелстване. Не може ли да се удължи срокът на действията на решенията, така както на протоколите за лекарства?

Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредното положение – 13 април до момента, продължават действието си до два месеца след отмяната на извънредното положение. Това е записано в обнародвания Закон за извънредното положение.

Освен това до изтичане на извънредното положение териториалните експертни лекарски комисии ще могат да взимат решения за освидетелстване и преосвидетелстване само по документи, без преглед на място, обясниха от здравното министерство.

Оттам са изпратили указание до всички ТЕЛК да работят по този начин, когато това е приложимо. В случаите, в които болният трябва да изпрати допълнителни изследвания и консултации и това е неизбежно обаче, комисиите трябва да уведомят съответните лица писмено, с известия за доставка на писмото.

Тези мерки се предприемат за улеснение на пациентите и лекарите. Успоредно с това ще се избегне и струпването на много хора на едно място в условията на разпространението на коронавирусната инфекция.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се справя доста добре с автомонтьорството. Той смени по спешност гумата на своя мерцедес, след като тя пострада при лек удар в тротоар до бензиностанция. А след това се похвали на последователите си в инстаграм с добре свършената работа. Те от своя страна не спестиха похвалите си за бързината

Капитанът Петър Занев вярва, че ЦСКА-София може да излезе от групата си в Лига Европа. Освен с "Клуж" "червените" ще играят с италианския "Рома" и швейцарския "Йънг бойс". "Всеки футболист чака тези двубои от Лига Европа - каза Занев. - Това са мачове, в които всеки един от нас иска да покаже най-добрата си светлина. Всяка точка е важна

Нидерландският нападател на "Левски" Найджъл Робърта претърпя катастрофа и пропуска гостуването на "Партизан" (Червен бряг) за Купата на България. Той участва в ПТП в близост до стадион "Георги Аспарухов". След направените прегледи бе установено, че играчът няма травми от инцидента. Все пак треньорът на "Левски" Георги Тодоров прецени Робърта да