Удължени ли са решенията за ТЕЛК?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8358352 www.24chasa.bg

Имате въпроси във връзка с мерките срещу коронавируса?

Ще ги зададем на институциите.

Имате сигнали за нарушение на карантината?

Изпращайте ни ги на електронен адрес onlinevgb@gmail.com или на тел. 02 942 2680 в делничен ден от 10 до 18 часа

В края на март ми предстои явяване пред ТЕЛК за преосвидетелстване. Не може ли да се удължи срокът на действията на решенията, така както на протоколите за лекарства?

Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредното положение – 13 април до момента, продължават действието си до два месеца след отмяната на извънредното положение. Това е записано в обнародвания Закон за извънредното положение.

Освен това до изтичане на извънредното положение териториалните експертни лекарски комисии ще могат да взимат решения за освидетелстване и преосвидетелстване само по документи, без преглед на място, обясниха от здравното министерство.

Оттам са изпратили указание до всички ТЕЛК да работят по този начин, когато това е приложимо. В случаите, в които болният трябва да изпрати допълнителни изследвания и консултации и това е неизбежно обаче, комисиите трябва да уведомят съответните лица писмено, с известия за доставка на писмото.

Тези мерки се предприемат за улеснение на пациентите и лекарите. Успоредно с това ще се избегне и струпването на много хора на едно място в условията на разпространението на коронавирусната инфекция.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Опашка от стотици проститутки пред социална служба в мексиканската столица Мексико сити, показва видео заснето от шокирани граждани. Целта на посещението на леките дами е подаване на документи за социални помощи като безработни. В Мексико, както и в много други държави по света, бяха приети извънредни мерки за ограничаване разпространението на

Най-сексапилната футболна репортерка Дилета Леота не спира да поддържа форма и по време на карантината. Красавицата, която живее в Торино, има дори достатъчно място за това. Тя тренира на терасата на покрива на блока си. Компания в заниманията й прави гаджето й - боксьорът Даниеле Скардина. Шампионът по в супер средна категория опита да научи

Не ми се струва нормално да бъдат намалявани заплатите! Това заяви един от ветераните в състава на "Лудогорец" Козмин Моци. Румънецът изрази своето несъгласие с редукцията на възнагражденията в клуба. Ръководството на разградчани взе решение да намали заплатите на играчите с 30%. "Каква вина имаме ние футболистите