В НС разглеждат на второ четене Закона за отбраната

https://www.24chasa.bg/novini/article/8359338 www.24chasa.bg
СНИМКА: Велислав Николов

В Народното събрание днес депутатите ще разгледат на второ четене  Закона за отбраната.

40-годишни да се приемат за военнослужещи във всички категории, това е една от поправките в закона. В промените е заложено да се даде възможност да се служи в армията, дори след навършване на пенсионна възраст. Целта на тези две меркие е да се намали недостига на хора в армията – прблем, който с годините ще се задълбочава, заради състаряването на състава.

Сред подкрепените от комисията по отбрана предложения е в Съвета по отбрана, който е съвещателен орган на силовия министър, да се добавят като членове и командирът на Съвместното командване на специалните операции, директорът на служба „Военна информация“ както и началникът на военната академия „Георги Стойков Раковски“.

Във втора точка от дневния ред депутатите ще разгледат на второ четене и промените Закона за запасите от нефт и нефтопродукти.

Очаква се ГЕРБ да предложи на другите партии парламентът да се разпусне до края на извънредното положение, но при необходимост да се свикват събрания, на които да се гласуват закони по слешност. Причината е, че депутатите трудно могат да пазят социална дистанция и подлагат на риско от заразяване себе си и своите близки.

По програма депутатите трябва днес само да обсъдят промените в двата закона, а утре да гласуват окончателното им приемане, след което да има парламентарен контрол.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи