Ангелкова: Апелираме който може да приеме потребителски ваучер

https://www.24chasa.bg/novini/article/8359339 www.24chasa.bg
Николина Ангелкова КАДЪР: bTV

Апелираме за единност и солидарност да приеме който може потребителите ваучер. Това каза пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова. 

"Дали сме възможност за ваучер, пренасочване до 24 месеца и възстановяване на сумата, за този ваучер потребителят трябва да се съгласи, балансът е изключително труден", каза тя.

"Към момента ни е трудно да прогнозираме ще има ли летен сезон, готови сме с различни варианти. Обсъждаме да участваме в изработването на кризисна рекламна кампания и мерки, насочени към запазване на летния сезон. Искаме да бъдем оптимисти. Ако имаме летен сезон, макар и късен, нашите мерки са насочени към насърчаване на вътрешния туризъм, не се знае кога ще се възобновят полетите. Обсъждаме ваучери за почивка, безплатни чадъри и шезлонги, специална кампания за насърчаване на българския туризъм. Правим всичко възможно. На първо място е здравето на хората", каза тя. 

"Имахме очаквания за ръст на туристическия сезон. До февруари се отчита доста сериозен ръст, декември-януари е 11,2%. На този етап няма отменени резервации за юли и август, спрели са обаче записванията. Никой не е предвидил застраховка за такова нещо, общата застраховка влиза в сила при обявяване на фалит на туроператор. Имаме регистрирани 3420 туроператора в България. Застраховките, които покриват повече, са в минимален размер. Апелирам към потребителите да сме солидарни и единни и по възможност да се приеме опцията ваучер, по този начин ще подпомогнат сектора. След 13 май ще може да се поискат пари от туроператорите", добави тя.

"Заетите в туризма са 202 хил. души. Тази криза е много по-голяма от фалита на "Томас Кук", тя обхващаше много малка част от сектора, сега говорим за спрял сектор в цял свят. Държавата не е длъжна", добави министър Ангелкова. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Опашка от стотици проститутки пред социална служба в мексиканската столица Мексико сити, показва видео заснето от шокирани граждани. Целта на посещението на леките дами е подаване на документи за социални помощи като безработни. В Мексико, както и в много други държави по света, бяха приети извънредни мерки за ограничаване разпространението на