"Джумхуриет": Турция е притисната между вируса и кризата

https://www.24chasa.bg/novini/article/8359597 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

"Притиснати сме между вируса и кризата", така опозиционният в. "Джумхуриет" описва обстановката в Турция в контекста на мерките за борба с коронавируса и икономическия живот на страната.

"За разлика от други държави, които въведоха забрана за излизане навън, Турция остана в задънена улица. Въпреки призивите на държавата "останете си вкъщи" милиони хора са принудени да ходят на работа. В държавния сектор работата продължава в пълна степен. Десетки хиляди работници от множество сектори са изложени на епидемията", коментира изданието.

"Остани си вкъщи, но ходи и на работа", гласи заглавието на в. "Биргюн" по темата. Според вестника има противоречие в политиката на управляващите за борба с епидемията, предава БТА.

"Говорителите на властта, начело с президента Реджеп Тайип Ердоган, призовават народа да си стои у дома. Няма ответ на този призив. Милиони работещи в държавния и частния сектор са принудени ежедневно да ходят на работа", пише изданието.

"Биргюн" обръща внимание, че само малка част от общо 4,5 милиона държавни служители в Турция са в отпуск или работят от къщи на фона на епидемията от новия коронавирус. Една трета от заетите в държавния сектор всяка сутрин са принудени да ходят на работа, а вечер да се приберат. Те работят с десетки свои колеги и вършат своята служба, като контактуват със стотици сънародници, посочва "Биргюн".

Изданието обвинява правителството на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), че бяга от отговорност във връзка с епидемията и стоварва цялата вина на хората, които не си стоят вкъщи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи