Издирван от Интерпол се отказа от адвоката си в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/8361122 www.24chasa.bg
Ивица Мартич е задържан временно в софийския затвор. СНИМКА: Архив

Издирваният по искане на бюрото на Интерпол в Анкара хърватин Ивица Мартич се е отказал от служебния адвокат, назначен му в София. Това е станало причина делото за 40-дневния му арест да бъде отложено от Софийския апелативен съд.

Мартич упълномощил друг защитник, който трябва да се запознае с документите, дали основание на българските власти да арестуват 67-годишния хърватин.

Чужденецът бе задържан на ГКПП-Калотина на 14 март т. г. по искане на Турция заради разследване за контрабанда на наркотици, което се води в Одрин. Мартич е заподозрян, че към 5 ч на 2 март 2020 г. на ГКПП-Капъкуле е изоставил товарен автомобил с прикачено полуремарке.

По-късно в него митничарите намерили над 523 кг екстази, а също и фенастин. Каква е версията на самия Мартич за незаконния товар засега не е ясно.

Делото, което трябваше да се гледа в апелативния съд в София, е по жалба на уличения срещу мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена му на 19 март от Софийския окръжен съд.

След като пристигнат всички документи от Турция, свързани с обвиненията за контрабандата, се очаква да започне процедура по екстрадиция в съда. Засега Мартич е задържан в софийския централен затвор.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Опашка от стотици проститутки пред социална служба в мексиканската столица Мексико сити, показва видео заснето от шокирани граждани. Целта на посещението на леките дами е подаване на документи за социални помощи като безработни. В Мексико, както и в много други държави по света, бяха приети извънредни мерки за ограничаване разпространението на