Читател предлага "24 часа" да поеме инициатива "Българският Великден" да събира дарения

https://www.24chasa.bg/novini/article/8361291 www.24chasa.bg

Вестникът е институция, може да го направи и хората ще знаят къде са отишли техните пари, казва г-н Найден Пиронков

Читателят Найден Пиронков се обади на редакционните телефони на "24 часа" с идея вестникът да стане инициатор на дарителска акция под името "Българският Великден".

Явно г-н Пиронков е следил разразилата се дискусия между президента Румен Радев и вестника по повод идеята на репортерката Даринка Илиева да се отворят телефоните на "Българската Коледа", за да могат хората да правят дарения за най-актуалната битка в момента - тази срещу коронавируса.

От прессекретариата на държавния глава обаче определиха този призив като "излишен и манипулативен". И още - че средствата от кампанията "Българската Коледа" се разпределят според "актуални постъпили молби, правилата на кампанията не позволяват пренасочване на средства извън целите й, свързани с хроничноболните деца".

По този повод читателят Пиронков предлага следното: Нека "Българската Коледа" да си остане за президента. Но защо "24 часа" да не направи инициатива за събиране на дарения, които ще отидат за битката с коронавируса, и да я наречем "Българският Великден". Ето, идва Великден, точно тогава се чака случаите на болните да станат повече, нека така да наречем тази инициатива. Дори нямам претенции за "авторски права" над предложението ми. Давам го на "24 часа", защото вие сте национален вестник, чета ви още от първите броеве, дори си пазя няколко от тях, ще е добре да го направите, защото вестникът е институция и хората ще знаят къде отиват техните пари", казва нашият читател.

Той има и предложение към Българската народна банка - да печата ценни книжа, така както се е правело в най-тежките години след войните, за да се съберат така необходимите сега средства, а после хората да могат да си ги осребрят - примерно след 5 или 10 г. със съответната лихва, когато кризата ще е отминала.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-сексапилната футболна репортерка Дилета Леота не спира да поддържа форма и по време на карантината. Красавицата, която живее в Торино, има дори достатъчно място за това. Тя тренира на терасата на покрива на блока си. Компания в заниманията й прави гаджето й - боксьорът Даниеле Скардина. Шампионът по в супер средна категория опита да научи

Не ми се струва нормално да бъдат намалявани заплатите! Това заяви един от ветераните в състава на "Лудогорец" Козмин Моци. Румънецът изрази своето несъгласие с редукцията на възнагражденията в клуба. Ръководството на разградчани взе решение да намали заплатите на играчите с 30%. "Каква вина имаме ние футболистите

Футболната легенда Роналдиньо продължава да е в затвора в Парагвай. Това обаче не се отразява по никакъв начин на настроението му. Бразилецът направи специално обръщение до семейството на негов събрат зад решетките. Той поздрави близките на мъжа. През цялото време Роналдиньо не свали от лицето си познатата по цял свят усмивка