Читател предлага "24 часа" да поеме инициатива "Българският Великден" да събира дарения

https://www.24chasa.bg/novini/article/8361291 www.24chasa.bg

Вестникът е институция, може да го направи и хората ще знаят къде са отишли техните пари, казва г-н Найден Пиронков

Читателят Найден Пиронков се обади на редакционните телефони на "24 часа" с идея вестникът да стане инициатор на дарителска акция под името "Българският Великден".

Явно г-н Пиронков е следил разразилата се дискусия между президента Румен Радев и вестника по повод идеята на репортерката Даринка Илиева да се отворят телефоните на "Българската Коледа", за да могат хората да правят дарения за най-актуалната битка в момента - тази срещу коронавируса.

От прессекретариата на държавния глава обаче определиха този призив като "излишен и манипулативен". И още - че средствата от кампанията "Българската Коледа" се разпределят според "актуални постъпили молби, правилата на кампанията не позволяват пренасочване на средства извън целите й, свързани с хроничноболните деца".

По този повод читателят Пиронков предлага следното: Нека "Българската Коледа" да си остане за президента. Но защо "24 часа" да не направи инициатива за събиране на дарения, които ще отидат за битката с коронавируса, и да я наречем "Българският Великден". Ето, идва Великден, точно тогава се чака случаите на болните да станат повече, нека така да наречем тази инициатива. Дори нямам претенции за "авторски права" над предложението ми. Давам го на "24 часа", защото вие сте национален вестник, чета ви още от първите броеве, дори си пазя няколко от тях, ще е добре да го направите, защото вестникът е институция и хората ще знаят къде отиват техните пари", казва нашият читател.

Той има и предложение към Българската народна банка - да печата ценни книжа, така както се е правело в най-тежките години след войните, за да се съберат така необходимите сега средства, а после хората да могат да си ги осребрят - примерно след 5 или 10 г. със съответната лихва, когато кризата ще е отминала.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена