Магистрати събраха средства за респиратор на болница, във Враца тръгнаха две дарителски кампании

https://www.24chasa.bg/novini/article/8363313 www.24chasa.bg

Прокурорите, следователите и служители от Врачански регион са направили финансово дарение на болницата в Бяла Слатина, съобщи окръжният прокурор Десислав Начков. Днес по сметката на лечебното заведение е преведена сумата от 8 160 лв., а средствата са за закупуване на респираторен апарат.

А по инициатива на сдружение „Аз обичам Враца“, местната администрация се присъединява в кампанията на организацията за даряване на хранителни продукти на крайно нуждаещи се хора.

Кампанията стартира днес, като всеки желаещ да подкрепи инициативата може да го направи като закупи трайни хранителни продукти и ги донесе в сградата на община Враца.

В благотворителната инициатива могат да се включат и хипермаркети, големи търговски вериги, както и складове за хранителни продукти. Със събраните дарения ще бъдат подпомагани крайно нуждаещи се лица, които не са обхванати от предоставяните социални услуги като социален патронаж и диетично хранене.

Към момента във Враца върви и другата дарителска кампания „Купи и дари“, с координирана от областната организация на БЧК, в рамките на която могат да бъдат закупувани продукти и да се поставят в специално брандирани колички на голяма хранителна верига.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена