Магистрати събраха средства за респиратор на болница, във Враца тръгнаха две дарителски кампании

https://www.24chasa.bg/novini/article/8363313 www.24chasa.bg

Прокурорите, следователите и служители от Врачански регион са направили финансово дарение на болницата в Бяла Слатина, съобщи окръжният прокурор Десислав Начков. Днес по сметката на лечебното заведение е преведена сумата от 8 160 лв., а средствата са за закупуване на респираторен апарат.

А по инициатива на сдружение „Аз обичам Враца“, местната администрация се присъединява в кампанията на организацията за даряване на хранителни продукти на крайно нуждаещи се хора.

Кампанията стартира днес, като всеки желаещ да подкрепи инициативата може да го направи като закупи трайни хранителни продукти и ги донесе в сградата на община Враца.

В благотворителната инициатива могат да се включат и хипермаркети, големи търговски вериги, както и складове за хранителни продукти. Със събраните дарения ще бъдат подпомагани крайно нуждаещи се лица, които не са обхванати от предоставяните социални услуги като социален патронаж и диетично хранене.

Към момента във Враца върви и другата дарителска кампания „Купи и дари“, с координирана от областната организация на БЧК, в рамките на която могат да бъдат закупувани продукти и да се поставят в специално брандирани колички на голяма хранителна верига.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-сексапилната футболна репортерка Дилета Леота не спира да поддържа форма и по време на карантината. Красавицата, която живее в Торино, има дори достатъчно място за това. Тя тренира на терасата на покрива на блока си. Компания в заниманията й прави гаджето й - боксьорът Даниеле Скардина. Шампионът по в супер средна категория опита да научи

Не ми се струва нормално да бъдат намалявани заплатите! Това заяви един от ветераните в състава на "Лудогорец" Козмин Моци. Румънецът изрази своето несъгласие с редукцията на възнагражденията в клуба. Ръководството на разградчани взе решение да намали заплатите на играчите с 30%. "Каква вина имаме ние футболистите

Футболната легенда Роналдиньо продължава да е в затвора в Парагвай. Това обаче не се отразява по никакъв начин на настроението му. Бразилецът направи специално обръщение до семейството на негов събрат зад решетките. Той поздрави близките на мъжа. През цялото време Роналдиньо не свали от лицето си познатата по цял свят усмивка