Петима в Пиротско са болни от Ковид-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/8363344 www.24chasa.bg
Лекари и доброволци в полева болница в Белград СНИМКА: Ройтерс

Петима души в района на Пирот са болни от Ковид-19, трима в град Пирот и по един в Бела паланка и Цариброд, съобщава сръбският вестник "Данас".

От общо 18 тестувани в Пирот трима са позитивни. 225 души са под домашна карантина, съобщи епидемиологът от Института за обществено здравеопазване в Пирот д-р Радмила Зец.

Тя добави, че страната навлиза в четвъртата седмица на епидемията и се очаква увеличаване на броя на заболелите, предава БТА. 

Кметът на Пирот и командир на Градския щаб за извънредните ситуации Владан Васич увери, че десет дни след въвеждането на извънредното положение всичко функционира нормално.

Предприятията функционират по препоръчания начин, магазините и аптеките са снабдени, работи кол център в подкрепа на всички, на които им е необходима помощ и снабдяване с основни продукти и лекарства, каза Васич на пресконференция.

Имаме информации, че гражданите спазват ограниченията, въведени от сръбското правителство, че подхождат сериозно, не нарушават полицейския час. Всичко е под контрол и няма основания за паника, увери Васич. /