Втори пациент с положителна проба за коронавирус във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/novini/article/8363585 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Втори пациент с положителна проба за коронавирус е регистриран във Велико Търново, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Жената се е завърнала от почивка в Турция, след което се е почувствала зле и е била настанена в инфекциозното отделение на болницата.

Когато е излязла положителната проба е била прехвърлена в обособеното отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Лекарят, който е прегледал жената е бил със защитно облекло и не се налага той да бъде поставен под карантина, предава БТА. 

Установени са трима контактни лица с жената, които са поставени под домашна карантина, техните проби за COVID-19 се проверяват. В лечебното заведение са осигурени медикаменти за лечението на заболяването.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена