И един човек да подкрепим, е нещо, казват 7-класници от Смолян и даряват пари от коледен базар

https://www.24chasa.bg/novini/article/8363801 www.24chasa.bg
Учениците от VII “в” в СУ “Св.св. Кирил и Методий” в Смолян организират от 3 години базари за различни каузи.

Учениците от VII “в” в СУ “Св.св. Кирил и Методий” в Смолян организират от 3 години базари за различни каузи.

“Единодушно бе решението ни да дарим събраните средства за подпомагане на борбата срещу COVID-19”, казва седмокласничката Габриела Пампорова от Първо СУ “Св.св. Кирил и Методий” в Смолян.

Класът ѝ - VII “в”, имал пари, събрани от базар по Коледа, се включи в кампанията на проект #задоброто и фондация BCause - ЗаДоброто срещу #bgcovid-19, която стартира на 13 март. Преди Коледа съучениците на Габриела продават храни, приготвени вкъщи, картички и различни ръчно изработени изделия. В кампанията се включили и родителите им.

“Сумата не е много голяма, но на един човек да помогне, е нещо. Трябва да бъдем съпричастни и единни”, вметва съученичката ѝ Симона Салиева.

Класът им прави базари за Коледа и Великден от 3 години и събраните средства се превеждат за различни каузи. Децата сега търсят начин, въпреки че не могат да се виждат и срещат, за Великден да организират онлайн дарения.

“Не се учудвам от избора им, темата за страданието и доброто е много актуална сред тях в тези тежки дни”, казва Дафинка Николова, класна на VII “в” клас. В онлайн заниманията им по темата за извличане и обработване на информация от медийни текстове темата им е била “Заедно можем - добрите примери в борбата с COVID-19”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи