Коронавирусът покоси двама мъже в Рим - млади и здрави

https://www.24chasa.bg/novini/article/8363937 www.24chasa.bg
Италиански доброволци раздават маски в Гросето. СНИМКА: РОЙТЕРС

В Рим бяха потвърдени два смъртни случая на млади мъже от коронавирус, които не са имали други заболявания. Единият е бил на 34 години, а другият - на 33. Според в. “Република” те потвърждават, че коронавирусът може да бъде агресивен и спрямо млади и здрави организми.

34-годишният римлянин Емануеле Ренци, който почина на 21 март с коронавирус в римската университетска поликлиника „Тор Вергата”, не е имал никакви други заболявания, потвърди аутопсията на трупа му. Според резултатите й за смъртта му е виновно само внезапното влошаване на състоянието му вследствие на заразяването му с коронавирус.

Младият мъж, който има малка дъщеря, развил висока температура след завръщането си от Барселона на 8 март. След шест дни с температура бил приет в интензивна терапия на „Тор Вергата”. Според в.”Република” случаят му потвърждава, че коронавирусът може да бъде агресивен и спрямо млади и здрави организми. Емануеле спортувал редовно и не пушел.

Според вирусолога Стефано Андреони смъртта на Емануеле е сред „неочакваните случаи”, тъй като той е бил лекуван като другите болни. Малко след Емануеле в Рим почина след зараза с коронавирус и 33-годишен ром от Черна гора, който живеел в общинско жилище в покрайнните на столицата.

Междувременно на 25 март стана ясно, че епидемията от коронавирус в Италия отбелязва за четвърти ден тенденция на забавяне, като за 24 часа общият брой заразени се е увеличил само със 7,5 на сто – това е най-ниското ниво от началото. 683 са починали на 25 март, а оздравелите – 1036, или много повече от преди.

Премиерът Джузепе Конте обяви, че целта сега е да бъдат отпуснати и други 25 млрд. евро за справяне с кризата, след като през миналата седмица беше одобрен указ за първите 25 млрд. евро.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Опашка от стотици проститутки пред социална служба в мексиканската столица Мексико сити, показва видео заснето от шокирани граждани. Целта на посещението на леките дами е подаване на документи за социални помощи като безработни. В Мексико, както и в много други държави по света, бяха приети извънредни мерки за ограничаване разпространението на