Антонио Гутериш: Засега губим войната с Ковид-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/8364725 www.24chasa.bg
Антонио Гутериш Снимка: Ройтерс

"Ковид-19 заплашва цялото човечество", заяви генералният секретар на ООН Антонио Гутериш по време на видео срещата на Г-20, цитиран от Франс Прес.

„Глобалните действия и солидарността са от изключително значение. Отговорите на отделните държави няма да бъдат достатъчни ", добави той.

Гутериш е категоричен, че на този етап човечеството губи „войната“ с Ковид-19, предава OFFNews.

“За три месеца броят на потвърдените случаи достигна 100 000. Само за 12 дни броят на случаите се увеличи с още 100 000. Третият път се увеличи със 100 000 за четири дни. А при четвъртия - за ден и половина.

Гутериш призова държавите да спрат всички продължаващи военни действия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена