Радио Китай: Предложенията на Си Дзинпин дават увереност и сила на света

https://www.24chasa.bg/novini/article/8365544 www.24chasa.bg
Снимка: Радио Китай

В момента светът се нуждае от увереност, сплотеност и всеобхватно международно сътрудничество за овладяването на настоящата пандемия, каза китайският председател Си Дзинпин на вчерашната извънредна среща на върха на Г-20.

В речта си по време на видео срещата Си Дзинпин запозна участниците с опита на Китай и резултатите от усилията за овладяване на епидемията в страната, както и благодари на международната общност за оказаните помощ и подкрепа.

Г-20 стартира механизма за реагиране при кризисни ситуации след глобалната финансова криза. Международната общност очаква Китай да играе ръководна роля в настоящата световна здравна криза. Като страната, изпитала епидемията най-рано в света и първата успяла да установи контрол върху нея, Китай даде огромни жертви и урок на останалите държави по света.

На срещата на върха Си Дзинпин направи 4 предложения, свързани с превенцията и контрола на пандемията, както и защитата и стабилизирането на световната икономика, коментира "Радио Китай".

В момента новият коронавирус се разпространява с невероятна бързина по целия свят. До 1 ч. на 27 март заразени с COVID-19 са регистрирани в 199 страни и района, потвърдените случаи достигнаха 465 000, а смъртните – 21 000. Най-неотложната задача в момента пред света е да овладее пандемията.

Въпреки сериозната ситуация, китайският опит доказа, че тя може да бъде овладяна единствено с правилни политики, строги мерки и сътрудничество. Декларацията след срещата на върха на Г-20 изцяло подкрепя предложенията на Си Дзинпин. Вирусът е общ враг на човечеството. Нито една държава няма да оцелее, разчитайки единствено на собствените си сили. Като представител на развитите държави и новите икономики в света, Г-20 трябва да покаже решимост и ръководната си роля в овладяването на настоящата пандемия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка