250 000 лв. за болницата в Разград от Кирил и Георги Домусчиеви

https://www.24chasa.bg/novini/article/8369420 www.24chasa.bg
Братята Кирил и Георги Домусчиеви

Собствениците на фармацевтичната компания “Хювефарма” и “Лудогорец” Кирил и Георги Домусчиеви ще направят дарение за МБАЛ “Св. Иван Рилски” в Разград, за да подпомогнат местното здравно заведение в подготовката му за борбата с COVID-19.

Братята бизнесмени ще дарят 250 хиляди лева за закупуването на PСR лаборатория за диагностициране на болни от коронавирус, както и животоспасяваща апаратура.

Допълнително са закупени 1000 теста, които се очаква да пристигнат.

От паричното дарение ще бъдат изпратени дигитални дистанционни термометри, 2000 броя специални защитни маски, 500 комплекта защитни облекла за еднократна и 100 броя за многократна употреба в инфекциозна среда, както и 200 броя защитни очила.

Кирил и Георги Домусчиеви са едни от най-големите инвеститори в Разград. Тяхна собственост е фармацевтичният завод “Биовет” и осемкратният шампион на България “Лудогорец”.

Жестът към болницата в Разград е част от дългосрочната им политика за социална ангажираност в района, където, освен че дават препитание на над 1000 семейства, в последните 10 години са инвестирали над 200 милиона лева в развитието на “Биовет” и десетки милиони евро в стадиона и “Лудогорец”.

Кирил Домусчиев, който успешно пребори коронавируса, вече дари голямо количество тестове и медикаменти за борба с пандемията.

Ръководствата на “Биовет” и “Лудогорец” се присъединяват към неговия призив да не се страхуваме от коронавируса, а да обединим усилия в борбата с последствията от него, както и да спазваме всички препоръки на здравните власти в България.

“Нека всеки, който има възможност, да помогне на лекарите в МБАЛ “Св. Иван Рилски” в Разград, за да бъдат те готови да помогнат на нуждаещите се в случай, че коронавирусът стигне и града ни”, призовават братята.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него