Горанов: Когато се наложи актуализация на бюджета, ще бъде поискана

https://www.24chasa.bg/novini/article/8370084 www.24chasa.bg

Хората, които се осигуряват сами ще бъдат включени в някоя от групите, които ще бъдат подпомогнати, за да получат помощ от държавата.

Когато се наложи актуализация на бюджета, такава ще бъде поискана. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по БНТ.

Хората, които се осигуряват сами, обмисляме да бъдат включени в някоя от групите, които ще получат помощ от държавата, най-вероятно към тези, които ще имат право на кредит до 1500 лв., заяви още той.

Преди няколко дни, министърът определи тази група като маргинална, което породи много протести и искания да получи извинение от него.

Според него, управлението на кризата предполага да се намери тънък баланс между запазването на колкото ще може повече човешки животи и съхраняване на икономиката, което е много трудна задача.

Министърът припомни пакета от мерки на кабинета и добави, че при всяка от тях се търси справедливо разпределяне на натоварването. По-богатите ще загубят много повече, смята той.

По повод критиките за непрозрачност на опозицията, министърът уточни от къде идват 2,4 млрд. лв., които ще бъдат използвани в битката срещу колапса на икономиката. Част от този финансов ресурс идва от бюджета на държавното обществено осигуряване, друга част от пренасочване на бюджети на министерства и еврофондове, трета част - по линията на капитализацията на банката за развитие, обясни министърът.

Той не се съгласи с критиките на Георги Свиленски от БСП за това, че се бави актуализирането на бюджета, както и за разпуснатия парламент. И повтори, че когато прецени, че бюджетът се нуждае от актуализиране, това ще бъде направено. Що се отнася до разпуснатия парламент, съберете 48 депутати, нали БСП има 80, и свикайте заседание, готов съм да отговарям на всички въпроси, каза още министърът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи