600 тира преминали на временния паркинг до ГКПП "Капитан Андреево" за денонощие

https://www.24chasa.bg/novini/article/8371485 www.24chasa.bg

14 термокамери работят на пункта

Камионите, коит очакат да преминат през ГКПП Капитан Андреево вече са в байпаса и вървят нормално. За 24 часа през временния паркинг на бившето летище „Узунджово“ са преминали 600 автомобила. Снощи на паркинга е имало само 39 тира. Там се престоява не повече от 3 – 4 часа. Това стана ясно по време на инспекцията на директора на Гранична полиция Светлан Кичиков на пункта, където имаше напрежение заради струпване на камиони. 

"Не ги санкционираме, но по добре да бъдат на временния паркинг, отколкото да бъдат на магистралата, където се създават предпоставки за пътни инциденти, каза главен комисар Светлан Кичиков. Днес е вторият ден от въведената организация.

На магистралата има тирове, чиито водачи са ги изоставили и са си заминали, за тях ще има санкции по Закона за движение по пътищата. В този участък, за близо пет години, са станали 130 ктастрофи, загинали са петима и 30 са пострадали, съобщи директорът на ОДМВР Хасково старши комисар Ангел Цанков. 

На ГКПП-Капитан Андреево от вчера са монтирани 14 термокамери, а на ГКПП-Капитан Петко войвода - три, които се обслужват от служители на Регионалната здравна инспекция. 

Директорът на Гранична полиция заяви, че на Дунав мост има проблем, защото от румънска страната са въвели режим, подобен на нашия и обработката става по-бавно.

На ГКПП-Кулата на гръцка територия има колона от товарни автомобили, дълга около 4 км. На пункта работят шестима служители, изпратени са още двама за обработването на документите, но се забавя, защото всеки шофьор, които идва в България попълва бланката от РЗИ, за да бъде карантиниран.