Видеоуроците на "Просвета" от 31 март и по Bulgaria ON AIR

https://www.24chasa.bg/novini/article/8371939 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

От 31 март, вторник, видеоуроци за учениците от 1-и до 7-и клас на Издателска група „Просвета“ вече ще се излъчват и в ефира на Bulgaria ON AIR, съобщиха от издателството. 

Всеки делничен ден от 13:15 часа, в рамките на 60 минути, ефирът на тази национална телевизия ще се превръща в своеобразна класна стая. Освен в ефира, за улеснение на децата, родителите им и учителите, уроците ще бъдат качени и на сайта на телевизията Bgonair.bg.

Според седмичната програма всеки понеделник и вторник ще се излъчват занятията за седмокласниците, на които предстои национално външно оценяване по български език и литература и по математика. От този важен изпит зависи кои деца ще бъдат приети в елитните училища. В сряда са предвидени телевизионни уроци за учениците от 4-и клас. Четвъртъците ще бъдат посветени на 1-и, 2-и и 3-и клас, а уроците за 5-и и 6-и клас са заложени в петъчната програма.

Образователните филми покриват учебния материал главно по български език, литература и математика, но ще има уроци и по човекът и обществото, човекът и природата, история и цивилизации, география и икономика.

Видеоуроците са заснети в рамките на изключително успешната и полезна инициатива „Учим онл@йн с учител“ на „Просвета“, която стартира на 11 март и за кратко време набра огромна популярност. Уроци, заснети от „Просвета“, сложиха началото и на поредицата „С БНТ на училище“, която продължава да се излъчва по БНТ2 и БНТ4. Всички уроци са съобразени с програмата на МОН, а това, което най-много допада на децата, е, че макар и дистанционно, преподавателите по изключително увлекателен, интересен и достъпен начин успяват да предадат учебния материал.

„Безпрецедентната ситуация, свързана с извънредната ваканция, ни кара да търсим нови възможности за обучение, за да помогнем на ученици и учители да завършат успешно тази учебна година – заяви Весела Михайлова, учителка, водеща видеоуроците по български език за 5-и – 7-и клас, и авторка на учебници по български език и литература. – Изключително сме благодарни на телевизия Bulgaria ON AIR, за която образованието на българските деца е мисия с приоритет.“

Всички излъчени уроци, подредени по класове, може да намерите тук: www.prosveta.bg/uchim/videourotsi

За безплатно ползване до края на учебната година Издателска група „Просвета“ първа отвори и всички свои актуални електронни учебници от 1-и до 10-и клас, както и електронните познавателни книжки за всички групи в детската градина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи