Военният завод "Арсенал" отваря при строги защитни мерки

https://www.24chasa.bg/novini/article/8376280 www.24chasa.bg
"Арсенал" КАДЪР: БНТ

Военният завод "Арсенал" Казанлък започва работа утре след двуседмичната карантина, наложена от ръководството с цел опазване здравето на хората, предаде БНТ.

Оръжейницата отваря врати при строги защитни мерки. Три термовизионни камери на порталите в Казанлък и една на портала в завода в Мъглиж ще измерват при влизане в дружеството температурата на всички работещи.

Служителите в „Арсенал" ще получат защитни маски и гелове за дезинфекция. Маските са изработени от 13 шивачки от арсеналската шивалня, които работят на високи обороти.

"Арсенал" КАДЪР: БНТ

Геловете, 10 хиляди броя, също са направени в „Арсенал" по специална технология и рецепта на началник - химическа лаборатория.

Отделно от това вече е в ход дезинфекцията на самите цехови помещения, складове и работни офиси на територията на дружеството.

По-рано през седмицата от "оръжейницата" в ,"Арсенал" обявиха, че заради ситуацията с коронавируса ще оптимизират състава си и ще съкратят 2000 работници - пенсионери и нискоквалифициран персонал.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи