Трима мъже пребиха и ограбиха 63-годишен

https://www.24chasa.bg/novini/article/8380509 www.24chasa.bg

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петър П. и Бейсим А.
Двамата са обвинени за това, че заедно със сина на Петър - Светослав П. са ограбили 64-годишен мъж.

Тримата проникнали в къщата село Бата, общ. Поморие на 27.03.2020 г. Петър П. съборил възрастния мъж на земята в двора на къщата и започнал да го налага с юмруци в главата и го ритал в областта на ребрата. Ученикът завързал ръцете на мъжа и продължил с побоя. Петър П. и Бейсим А. заплашили мъжът, че ще го убият.

Тримата мъже откраднали моторна резачка, селско-стопански пособия и сумата от 70 лева.

Престъпното е квалифицирано по чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал. 2 от НК.
Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че тримата мъже са извършили престъплението, за което са обвинени.  По време на разследването е установено, че тримата мъже отнели вещите, след като всеки от тях е употребил сила спрямо пострадалия.

Представителят на районната прокуратура е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат друго престъпление.

Съдът е приел мотивите на прокурора и е задържал под стража Бейсим А. и Петър П., а спрямо Светослав П., който е ученик, е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Анна Стефанова има идеята от 7 години, но я реализира покрай карантината Носителка на две корони за красота написа детска книжка! Мис България Европа 2017 г. Анна Стефанова успява да реализира мечтата си по време на карантината. "Идеята за детска книжка я имам от 7 години, но все не успявам да го направя

Водещата завършва висшето си по специалността В нова творческа сфера влиза водещата и бивша съпруга на продуцента Иван Христов Вихра Петрова! А именно астрология. Водещата, която преди дни навърши 44 г., следва по специалността и съвсем скоро да завърши, като с нетърпение очаква да започне практиката си

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура, много граждани поднесоха цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методийй пред националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Снимка: България