“Виваком” и “Юнайтед груп” дават 900 000 лв. – 1/5 от търсените пари за болниците

https://www.24chasa.bg/novini/article/8381805 www.24chasa.bg
Атанас Добрев, изпълнителен директор на “Виваком”

Собственикът на телекома дава общо $ 3 млн. в държавите, в които оперира

900 000 лева даряват “Виваком” и собственикът на телекома “Юнайтед груп” на Министерството на здравеопазването. Средствата са за овладяване на разпространението на COVID- 19 в България, съобщиха двете компании в понеделник. Парите ще бъдат преведени в дарителската сметка на министерството, обявена преди дни.

Целта на кампанията чрез DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 е да се съберат 5 милиона лева (виж карето горе). Сумата, дарена от “Виваком” и “Юнайтед груп”, покрива близо 1/5 от търсените средства, с които здравното министерство ще подсигури най-належащите нужди на болниците за борба с коронавируса.

“Юнайтед груп” - водещ независим доставчик на телекомуникационни и медийни услуги за Югоизточна Европа, ще направи дарения за справяне с болестта във всички държави, в които оперира. То ще е в общ размер на 3 милиона щатски долара, от който 1,2 милиона в пари и 1,8 милиона в медицинско оборудване.

Групата оперира в Словения, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония. През ноември 2019 г. “Юнайтед груп” бе избрана да придобие “Виваком” за 1,2 милиарда евро. Сделката, която е една от най-големите в региона, е в процес на регулаторно одобрение.

“Заедно можем да помогнем за ограничаване на пандемията, която драстично промени живота на милиони хора, ограничи личните контакти и нанесе удар на световната икономика. Дарението ще подпомогне българската здравна система, лекарите и всички медицински лица, които са на предните позиции в борбата с вируса”, каза Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на “Юнайтед груп”.

“Виваком” и “Юнайтед груп” осъзнават голямата отговорност, която имат пред обществото в момент, в който сме изправени пред пандемия с такъв мащаб. Ето защо взехме решение да подпомогнем Министерството на здравеопазването в усилията му да осигури всичко необходимо на здравните заведения за справяне със ситуацията. Вярвам, че ще бъдем полезни на цялото общество и ще подкрепим медицинския персонал, който показва безапелационен професионализъм в критичната ситуация”, заяви главният изпълнителен директор на българския телеком Атанас Добрев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На безкрайните опашки се нареди телевизионният продуцент Димитър Станчев. Създателят на супершоу "Невада" се опита бързо да придвижи документи, но струпването от хора на моменти го обезсърчаваше. Станчев носеше предпазна маска, въпреки че на открити пространства това не е задължително. Снимки: България

Там няма коронавирус, време е за купон "Отворете кръчмите и дискотеките! Всички да се забавляваме дружно в заведенията! Там няма коронавирус. Мерките са разхлабени достатъчно, а хората имат нужда да се веселят и да отпуснат най-накрая напрежението." За това призова пред "България Днес" фолклегендата Снежина

Димитър Бербатов изненадващо попадна в Топ 50 на най-грубите футболисти по терените на Висшата лига. Авторитетното списание "FourFourTwo" състави класацията, в коярто водещ критерий са броят извършени нарушения. Бербо е на 31-о място с 323 фаула на сметката си през осемте години, в които бе част от Висшата лига