Дончев: Ако се стигне до забрана за излизане, вместо sms може с приложение

https://www.24chasa.bg/novini/article/8382839 www.24chasa.bg
Томислав Дончев СНИМКА: Архив

Ако се стигне до по-строги мерки и забрана за излизане без декларация, може да се ползва разработено от правителството приложение. Това съобщи пред Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев.

Той обясни, че апликацията се разработва и ще е готова до четвъртък. Тя можела да се ползва заедно с хартиените декларации, вместо гражданите да пращат есемеси, каквато идея също е била обсъждана.

„Ако се наложи, няма да се поколебаем да вземем още по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. По този въпрос не трябва да има различни гледни точки”, посочи вицепремиерът.

„Надяваме се в началото на лятото тази криза да е зад гърба ни", каза Дончев и допълни, че държавата ще направи всичко възможно, за да смекчи последиците от нея. Той посочи също, че ако се водим от опита на Азия, би трябвало ситуацията да бъде овладяна за около 3 месеца. Вицепремиерът не се нае да прогнозира дали ще се наложи удължаване на извънредното положение.

„Ако се наложи, няма да се поколебаем да вземем още по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. По този въпрос не трябва да има различни гледни точки”, категоричен бе Дончев.

Дончев защити мярката 60/40 и посочи, че в Германия е същата.

Той подчерта, че управляващите опитват всячески да свалят товара, който носи здравната ни система.

Дончев изрази мнение, че няма да се усети недостиг на болнични легла, защото в полеви лечебни заведения могат да се превърнат още десетки помещения у нас. "От гледна точна на легла и оборудване мисля, че ще се справим", каза вицепремиерът.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Татуировка на малко сърце зад дясното ухо символизира любовта при Катрин Тасева, видя зоркото око на "България Днес". Рисунката върху кожата май не помага в последно време на грацията ни в художествената гимнастика. Наскоро тя обяви, че е развалила годежа си с бореца Николай Щерев, след като двамата бяха сгодени и трябваше да се врекат във вечна

"Като кажеш категорично на един мъж, че няма да стане, и той те оставя на мира" КОЯ Е ТЯ Джия е най-новото попълнение в попфолка. Истинското й име е Гергана Анчева и е родена на 29.11.1993 г. в Пазарджик. Занимава се с музика от 13-годишна. За себе си казва, че най-важното е да бъде заобиколена от любими, чисти хора

Шпионска афера, свързана със съветника на Румен Радев Илия Милушев, е причина за безпрецедентните обиски в сградата на президентството, научи "България Днес". Точно в 9 часа сутринта десетки маскирани спецченгета и прокурори нахлуха в сградата. Пред смаяните служители са представени две заповеди за обиск