"Фантастико" и Столичната община с инициатива: Даряват топъл обяд на 140 софиянци

https://www.24chasa.bg/novini/article/8384027 www.24chasa.bg

140 възрастни и социалнослаби софиянци ще получават безплатно седем дни в седмицата топъл обяд до края на извънредното положение у нас. Инициативата е на веригата "Фантастико" и Столичната община и днес бе даден старт от столичния кмет Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на компанията Светослав Гаврилов.

"Тази инициатива е продължение на нашата организация за подкрепа на самотни възрастни хора. Благодарение на дарители и доброволци вече ще се доставя топъл обяд до домовете на хората. Благодаря много на "Фантастико", които предложиха безплатни 140 порции на ден - подкрепа за настанените в кризисния център на общината. Те са около 80 души. Знаете, че оставихме центърът отворен, за да може бездомните да останат там и да не са на улицата, защото те са рискова група. С помощта на районните кметове имаме и списък от 50 социалнослаби хора, избрани по критериите на социалната кухня, които също ще бъдат включени в доставките. Те ще получават топъл обяд, който ще се носи от доброволците от фондация "Адра", които се включват днес в нашата програма", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя благодари и на аварийната дирекция на общината, която работи на денонощен режим и освен доставки по домовете, нейни екипи дезинфекцират обществени места.

Всеки ден общината прави близо 3000 доставки чрез различни нейни служби - социален патронаж, социална кухня и по домовете.

"Искам да отправя още веднъж призив към възрастните хора - останете си вкъщи, ние можем да ви помогнем. Имаме голям резерв от добровлци и дарители. В момента над 100 души доброволци стоят и чакат задачи да се включат да помагат. Нека да помогнем всички да мине тази тежка криза и разпространението на заразата да бъде максимално ограничено. Трябва само да си останем вкъщи", каза още Фандъкова.

Други дарители предоставят на общината топъл обяд за полицаите, които стоят на КПП-ата, лекари, медицински сестри и персонал в общинските болници, както и на доброволците.

"В този кризисен момент не е стоял въпросът дали да помогнем. Единственият въпрос беше как да помогнем. Бяхме сред първите, които подкрепихме закупуването на респиратори, а сега искаме да помогнем на хората в нужда, затова се обърнахме към общината. Заедно организирахме инициативата за по-малко от 48 часа. Надявам се повече компании да се включат с подобни инициативи", каза изпълнителният директор на "Фантастико" Светослав Гаврилов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка