Цацаров запорира имущество за 451 476 лв. на Прокопиев и жена му Галя

https://www.24chasa.bg/novini/article/8384216 www.24chasa.bg
Иво Прокопиев

Имущество за 451 476, 59 лева на Иво Прокопиев и съпругата му Галя Прокопиева е запорирано от Софийския градски съд по искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).  Възбраната е наложена върху яхта, акции и банкови сметки на издателя и жена му.

Комисията е внесла иска на 14 февруари в Софийски градски съд.  Той е за обезпечение на бъдещ иска за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Иво Прокопиев и Галя Прокопиева, съобщиха от пресцентъра на КПКОНПИ.

До внасянето му се стигнало след проверка, започнала на 15 август 2018 г. по отношение на Иво Прокопиев. Тя установила значително несъответствие между имущество и доходи през периода от 15 август 2008 до 15 август 2018 г.

Съгласно закона така налице били предпоставките за предявяване на иск за отнемане в размер на 451 476,59 лв., разпределена между бъдещите ответници.

368 895,85 лв. спрямо Иво Прокопиев и 82 580,74 лв. спрямо Галя Прокопиева. С определение от 17 февруари 2020 г. съдът допуснал обезпечение на иска, с налагане на претендираните от КПКОНПИ обезпечителни мерки – запор на акции, запор на сметки на двамата и запор на моторна лодка „Merry Fisher 795 Marlin“. Издадена е обезпечителна заповед.

Това не е първа проверка на Иво Прокопиев.  Предишната е за периода от 16 януари 2007 до 16 януари 2017 г.

При нея е установено значително несъотвествие между имущество и доходи. По тази причина на 6 март 2018 г. в окръжния съд в Бургас е предявен иск за отнемане на имущество в полза на държавата с цена от 198 927 389,22 лв.

Ответници по този иск са Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и три търговски дружества: „Алфа Финанс холдинг“ АД, „Соларпро Холдинг“ АД и „Алфа Енерджи Холдинг“ АД. По искане на КПКОНПИ и този иск е обезпечен с допуснати от съда запори на акции и дружествени дялове, както и на идеални части от жилищна сграда с открит басейн в Созопол.

С определение от 21.02.2020 г., съдът е спрял производството по това дело до произнасянето от Съда на Европейския съюз по две преюридициални запитвания, отправени от СГС с определения от 23.03.2018 г. и от 02.04.2019 г.

По искане на КПКОНПИ на 17.03.2020 г. Окръжен съд Бургас е допуснал допълнителни обезпечителни мерки на предявения иск, поради непосредствена възможност за разпореждане с имоти от страна на ответниците. Обезпечителните мерки касаят „Алфа Финанс Холдинг“ АД – възбрани върху недвижими имоти на дружества /“Лендмарк Холдинг“ АД, „Лендмарк България цар“ ЕООД, „Лендмарк България еърпорт“ ЕООД, „Лендмарк България офис“ ЕООД, „Лендмарк България тауър“ ЕООД и „Сплендид вю“ ЕООД/, които това търговско дружество контролира или има участие в управлението и собствеността. Съдът е наложил възбрани върху следните недвижими имоти:

- поземлен имот от 43 504 кв. м., предназначен за комплексно застрояване, в землището на гр. Балчик;

- поземлен имот от 8185 кв. м. в землището на с. Бусманци, ведно с построената в него административна сграда на 4 етажа – логистичен комплекс;

- административна сграда на 8 етажа, със застроена площ от 1403 кв.м., в гр. София;

- търговска сграда на 2 етажа, със застроена площ от 756 кв. м., в гр. София;

- урегулиран поземлен имот от 1850 кв. м., ведно с построената в него офисна сграда с бизнес-административни и търговски функции с РЗП от 9957,5 кв. м., състояща се от два подземни етажа и две надземни тела /едното на 6/8 етажа, другото на 3 етажа/.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него