Фонд “Земеделие”: Плащаме навреме, но окончателното прехвърляне на средства се извършва само след приключване на цялата инвестиция

https://www.24chasa.bg/novini/article/8387980 www.24chasa.bg

По повод публикацията “Поправят спешно поне три текста на закона за извънредното положение - “24 часа” освети как блокират бизнес за милиони” в броя на вестника от 31 март, Държавен фонд “Земеделие” изпрати отговор.

Държавата, в лицето на ДФ “Земеделие” – Разплащателна агенция, изплаща в срок средствата, предвидени като финансова подкрепа по всички схеми, мерки и програми, които администрира. Плащанията се извършват само при стриктно спазване на контролните проверки и процедури, въведени в съответствие с изискванията на българското и европейското законодателство.

В публикацията на в. “24 часа” се цитира “строителен предприемач, който предпочита да не се споменава името му”. По думите му той е пред сертифициране на почти завършен сравнително голям обект, след което трябва да получи остатъка от 70% от предвидената сума, тъй като досега е получил само авансовото плащане от 30%.

Припомняме, че окончателното плащане по всеки един проект по ПРСР се извършва след приключване на цялата инвестиция и при условие, че кандидатът е представил съответните лицензи, разрешения и удостоверения за регистрация за извършването на всички одобрени дейности и активи, които са заложени в договора му с ДФ “Земеделие”. Преди плащане се извършват и проверки на място за наличието на всички активи, заложени в договора.

ДФ “Земеделие” е Разплащателната агенция (РА), която администрира най-голямото по обем финансиране за България от Европейския съюз. ДФЗ е структура, която изисква огромна отговорност при управлението и прецизност в работата. Фондът е основният инструмент за изпълнение на политиките в сектора, които се определят от ЕС и МЗХГ. В тази връзка са разписани строги вътрешни правила за контрол в работата, които стриктно се спазват.

Нека не бъде пренебрегнат и фактът, че контролните процедури на ДФЗ – РА са гаранция за коректното разходване на средствата, осигурени от националния и европейския бюджет.

ДФ “Земеделие” припомня, че при създалата се кризисна обстановка от пандемията от COVID-19 е мобилизирал административния си капацитет за своевременно изплащане на средствата на всички коректни бенефициенти.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него