Статия от 2014-а в "24 часа" стана най-споделяното нещо в интернет

https://www.24chasa.bg/novini/article/8392866 www.24chasa.bg

Нов вирус плъзна из интернет. Най-модерното меме на първи април е снимка на  статия от хартиеното издание на  в. "24 часа" от 25 април 2014 г. Тя се превърна в най-обсъжданото и споделяно събитие днес в социалните мрежи.

Причината е заглавието й - "Новият коронавирус: задух, кашлица, висока температура", а стотиците коментари под нея възхваляват прогностичния нюх на вестника.

Разбира се, най-четена е във форумите на мамите, като в една подобна страница например е споделена 1700 пъти.

Забележително дори е, че се споделя страницата на вестника, където е отпечатана статията, като допълнително е оградена датата - 25 април 2014 г., както и изречението, в което се обясняват правилата на СЗО, свързани с това да се ограничат пътуванията. Някой наистина е разлиствал течението на вестника отпреди 6 години.

Автор на статията е Любомира Николаева - дългогодишна журналистка и здравен редактор във вестника. Журналист със забележителна експертиза, чиито публикации са изключително меродавни и прогностични. Поуката от случката е, че източниците имат голямо значение. Четенето на достоверни източници е ключово за добре информирания човек.

Всичко, което казват читателите, е вярно, но в статията става дума за т. нар. MERS или, както е прието на български, Близкоизточния респираторен синдром. Той се предизвиква от вирус, подобен на сегашния, но не точно същият. През 2014 г. заради него имаше тежки последици в Саудитска Арабия по време на традиционния хадж (поклонението в Мека за края на мюсюлманския пост).

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи