17 роднини заразени в Англия след погребение на леля

https://www.24chasa.bg/novini/article/8393725 www.24chasa.bg
65-годишната Сюзън Нелсън почива на 17 март със симптоми на коронавирус, след като четири дни по-рано е била на погребението на леля си.

Жена от семейството умира, мъж е в критично състояние

17 души от английска фамилия са със симптоми на коронавирус като кашлица и температура, след като на 13 март са били на погребение. Събрали се да изпратят 86-годишната Шейла Брукс, която умира на 9 февруари след подобни оплаквания.

Фамилията решава да ѝ организира погребение, тъй като по това време във Великобритания още няма ограничения за социални контакти. След няколко дни обаче 65-годишната племенница на Шейла - Сюзън Нелсън, се разболява. Тя е приета в болницата в Бирмингам на 16 март и на следващия ден умира, макар да не е имала никакви други болести.

“Започна да кашля много и да се задъхва. Всичко ескалира много бързо. Опитах се да я посетя в болницата, но не ми разрешиха. Успях да я чуя само по телефона. Исках да ѝ кажа, че не ме пускат, защото не исках тя да умре, мислейки, че не съм до нея”, разказва 42-годишният ѝ син Карл пред британските медии.

67-годишният му баща, който бил с майка му в последните ѝ часове, описал случващото се в отделенията за болни от коронавирус като жив ад, а усилията на лекарите и медицинските сестри да се справят като феноменални.

След смъртта на Сюзън още 16 души от присъствалите на погребението проявяват симптоми. Затова са убедени, че са се заразили на погребението. Сред заразените е и 34-годишната дъщеря на Сюзън Аманда, която е мениджър по продажби на консумативи за британската здравна система. Тя страда от Адисонова болест и казва, че до момента е преживяла две тежки кризи, които смята, че се дължат на ендокринното разстройство, от което страда.

Аманда се е самоизолирала вкъщи с баща си Робърт. Признава, че има човек от семейството, който е в болница и вероятно няма да оцелее. Сред развилите симптоми на коронавирус е 88-годишен чичо и 21-годишен братовчед. “Нашата красива и грижовна майка беше център на фамилията. Ние сме голямо семейство и поддържаме много близки отношения помежду си и това ни съсипа”, казва Аманда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Цветана Пиронкова сериозно работи за връщането си на корта. Освен неуморните тренировки, тя хвана ракетата и за снимка. Тенисистка №1 на България през този век позира за снимка, замахвайки с нея и вперен в бъдещето поглед. "Животът е такъв, какъвто го направим, винаги е бил и ще бъде", написа тя. Пиронкова обяви

На безкрайните опашки се нареди телевизионният продуцент Димитър Станчев. Създателят на супершоу "Невада" се опита бързо да придвижи документи, но струпването от хора на моменти го обезсърчаваше. Станчев носеше предпазна маска, въпреки че на открити пространства това не е задължително. Снимки: България

Там няма коронавирус, време е за купон "Отворете кръчмите и дискотеките! Всички да се забавляваме дружно в заведенията! Там няма коронавирус. Мерките са разхлабени достатъчно, а хората имат нужда да се веселят и да отпуснат най-накрая напрежението." За това призова пред "България Днес" фолклегендата Снежина