Германските компании виждат подобрение в икономическата дейност на Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/8395341 www.24chasa.bg
Германските компании виждат подобрение в икономическата дейност на Китай СНИМКА: Pixabay

Германският бизнес в Китай наблюдава подобрение на условията с възобновяването на икономическата дейност в страната, но все още е изправен пред сериозни предизвикателства от последиците от кризата с коронавируса. Това сочи публикувано днес мартенско проучване на Германската търговска камара в Китай, цитирано от ДПА.

"Германските компании в Китай имат техническата възможност да произвеждат почти на предкризисните равнища", коментирa Максимилиан Бутек, член на борда на палатата.

Съотношението на персонала, призводственият капацитет и вътрешната логистика са се нормализирали според повечето от участниците в изследването. Сампо че действителната бизнес активност едва се е възобновила.

"Икономическите последици върху компаниите са все още сериозни", констатира камарата, съобщава БТА.

Над две трети от проучените компании са прогнозирали двуцифрен спад на продажбите за първата половина на годината. Това е с 20 процента повече спрямо февруарската анкета.

Повечето дружества се опитват да отложат или да отменят инвестиции и бизнесът вероятно няма да се върне на предкризисните си нива до началото на второто полугодие, заключават авторите на изследването.

Ограниченията за вътрешните пътувания и забраната за влизане на чужденци в Китай от страх да не бъдат "внесени" вирусни случаи усложниха допълнително бизнеса.

Глобалните вериги за доствка бяха силно нарушени и търсенето на стоки, произведени от Китай, намаля, припомня ДПА.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане