Над 142 хил. българи са се прибрали от началото на кризата до края на март

https://www.24chasa.bg/novini/article/8395638 www.24chasa.bg
Светлан Кичиков КАДЪР: БНТ

Всички структури, които имат отношение към граничните проверки, имат ясно разписани изисквания. Проверката на „Гранична полиция“ отнема 2-3 минути. Престоят няма да надвишава 15 минути, отчитайки че има шофьори, които не са добронамерени. При тях проверката ще продължи по-дълго. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков.

"Говорим за всякакъв вид стоки от първа необходимост, здравно оборудване и др. Тези мерки ще важат само за периода, в който се прилагат различни мерки заради коронавируса", отговори Кичиков на въпрос кой има право да се възползва от „зелените коридори“.

След изграждането на буферния паркинг при военното летище Узунджово, в момента има 75 камиона, за които се изчаква да премине периодът на карантина, става въпрос основно за украински камиони, уточни Кичиков.

От въвеждането на извънредното положение в България до края на март в страната са влезли 142 093 българи, добави той. Според него пикът на прибиращи се вече е отминал. Главен комисар Кичиков допълни, че почти същият е и броят на напусналите страната българи, но повечето от тях са пътували, преди да влязат ограниченията за пътуванията.