Съдят шофьор, мамил с фалшив документ за технически преглед на кола

https://www.24chasa.bg/novini/article/8397279 www.24chasa.bg

На 02.04.2020г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Чавдар А., за това че съзнателно се е ползвал от неистински официален документ – удостоверение за техническа изправност на пътно превозно средство част I и част II за лек автомобил, на които е придаден вид че са издадени законосъобразно, като ги представил пред полицейски служители при Отдел "Пътна полиция" – СДВР, което съставлява постъпление по чл. 316 вр. чл. 308, ал.1 от НК.

През лятото на 2018г. Чавдар А. и съпругата му забелязали, че ползваният от тях лек автомобил е с изтекъл срок на валидност на удостоверението за техническа изправност. Свързали се с техен познат, който ги уверил, че срещу сумата от 120 лева, ще им осигури документ за преминат технически преглед. Чавдар А. му дал сумата, и след около тридесет минути, лицето се върнало при тях с удостоверение за техническа изправност на пътно превозно средство и залепило някаква лепенка на автомобила.

През май 2019 г., пътувайки  със същия автомобил в гр. София, обвиняемият и съпругата му били спрени  за проверка от полицейски служители. А. обаче не им предоставил удостоверението за техническа изправност, поради което полицейските служители му съставили фиш за управление на МПС без технически преглед. След този случай обвиняемият и съпругата му разбрали, че удостоверението за техническа изправност част I и част II е неистинско, но въпреки това продължили да ползват лекия автомобил с тези документи.

На 07.06.2019г. на ул. „Околовръстен път“ Чавдар А. отново бил спрян за проверка от полицейски служители. Обвиняемият им предал неистинските документи, на които бил придаден вид, че са издадени от „Ф.“ ООД с разрешение за извършване на периодични прегледи за проверка на техническа изправност на пътни превозни средства. След извършена справка полицейските служители установили, че автомобилът действително не е преминал годишен технически преглед.

В хода на разследването било установено, че удостоверенията за техническа изправност на пътно превозно средство част I и част II не съответстват на оригиналните образци за такъв вид документи и няма издадено разрешение на „Ф.“ ООД за извършване на периодични прегледи за проверка на техническа изправност на пътни превозни средства.

Съдебното производство срещу обвиняемия Чавдар А. ще бъде разгледано от Софийски районен съд.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него