Близо 1/3 от служителите в Румъния работят от вкъщи

https://www.24chasa.bg/novini/article/8397339 www.24chasa.bg
Близо 1/3 от служителите в Румъния работят от вкъщи СНИМКА: Pixabay

Близо 29 процента от служителите в Румъния в момента работят от вкъщи, като също толкова са на мнение, че настоящата криза, предизвикана от коронавируса, ще продължи още около два месеца, съобщава сайтът Нюз.ро, цитирайки проучване на платформата за набиране на персонал БестДжобс.

Около половината от участниците в анкетата са заявили, че им е лесно да се адаптират към дистанционната работа, защото имат опит с дигиталните инструменти, над 15 процента смятат, че основното предизвикателство на работата от вкъщи е липсата на ефективна комуникация с колегите, а 5 процента са отговорили, че им е трудно да се адаптират към този начин на работа.

35 процента от работещите от вкъщи са установили, че са по-продуктивни в този период в сравнение с работата в офис, тъй като не губят време за пътуване, над 17 процента са заявили, че са по-концентрирани вкъщи, защото работата им не се прекъсва от колегите, а 10 процента твърдят, че са по-малко стресирани заради липсата на пряк натиск от началника, допълва БТА.

Същевременно 13 процента признават, че работата им от дома е по-малко ефективна, тъй като са ангажирани и с домакински задължения или с грижата за децата.

На въпрос колко дълго очакват да продължи този период на задължителна изолация, включително и работа от вкъщи, мнозинството от служителите (29 процента) са на мнение, че това ще трае между един и два месеца, близо 21 процента очакват да продължи между два и три месеца, а прогнозата на над 15 процента е за повече от три месеца.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане