Безработните ирландци - повече, отколкото по времето на финансовата криза

https://www.24chasa.bg/novini/article/8397388 www.24chasa.bg
Безработните ирландци - повече, отколкото по времето на финансовата криза СНИМКА: Ройтерс

Броят на ирландците, подали молби за помощи при безработица или за субсидиране на заплатата, се е утроил през март, сочат публикувани днес данни, цитирани от Ройтерс.

Заради икономическите последици от коронавирусната епидемия Ирландия е принудена да подпомага 513 350 души или една пета от трудоспособното си население. Това е повече в сравнение с пика от периода на световната финансова криза преди едно десетилетие.

Традиционните заявления за обезщетения при безработица са се увеличили до 207 200 с отчитане на сезонните фактори. Още 283 037 души са поискали по-високата седмична сума от 350 евро, предвиждана да се изплаща на онези, които са останали без работа или са преминали на съкратено работно време в резултат на нарушената икономическа дейност, съобщава БТА.

Други 25 104 служители са кандидатствали за временна субсидия за заплатите през първите три работни дни на схемата, даваща възможност на работодателите да поискат от държавата да покрие 70 процента от заплатите.

Към края на вчерашния ден близо 36 000 компании са се регистрирали по схемата за субсидии, съобщи ирландският министър на финансите Паскал Донъхоу.

Очаква се идната седмица да бъде публикувано със закъснение и мартенското равнище на безработицата. През февруари тя бе 4,8 процента.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане