2,5 милиона лева за спортно оборудване в ремонтираните с евросредства гимназии

https://www.24chasa.bg/novini/article/8398569 www.24chasa.bg

Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., осигурява 2,5 млн. лв. за обновяване на спортната база в професионални гимназии в страната. Безвъзмездната финансова помощ се предоставя директно на Министерството на образованието и науката по процедурата „Спорт в училище” по приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“ на европейската програма. Мярката обхваща 102 учебни заведения, които се обновяват със средства по ОПРР.

С предвидения бюджет, след анализ на нуждите, МОН ще може да достави ново спортно оборудване и обзавеждане, с което да се подобри инфраструктурата за насърчаване на активния спорт.

Така ще се надградят и подобрят условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание и по-пълноценно упражняване на спортни дейности в училищата. Постига се и обновяване на учебната база в гимназиите наред с ремонтираните сгради, иновативно обзавеждане и професионално оборудване за различните специалности.

До момента инвестициите от МРРБ чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 и Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 в сферата на образованието са в размер на над 1 млрд. лв., от които за спорт и спортна инфраструктура са вложени близо 145 млн. лева.

Крайният срок за подаване на проектно предложение е 3 юни 2020 г.
Насоките за кандидатстване, заедно с приложенията към тях, са публикувани на интернет сайта на програмата www.bgregio.eu, в меню „Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020“, „Актуални процедури“, процедура BG16RFOP001-3.004 „Спорт в училище“ и на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове – www.eufunds.bg.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него