Вебер до Ковачев: ЕНП е семейство и в трудните времена трябва да се държим заедно

https://www.24chasa.bg/novini/article/8399930 www.24chasa.bg
Снимка andrey-kovatchev.eu/

Днес д-р Андрей Ковачев получи писмо от председателя на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент господин Манфред Вебер, съобщи българският евродепутат на своя сайт. В него той изразява своята силна подкрепа и солидарност с всички българи, изправени пред настоящите глобални предизвикателства. Също така господин Вебер дава висока оценка на адекватните и навременни мерки за справяне с COVID-19 на министър-председателя Бойко Борисов. ЕНП се застъпва за незабавен общ отговор на европейската криза, защото сме убедени, че обединени сме по-силни, отколкото когато сме сами.

Ето и текста на писмото:

Скъпи Андрей, скъпи колеги, скъпи приятели,

В тези изпълнени с изключителни предизвикателства времена, много съжалявам, че не бих могъл физически да присъствам и да бъда с Вас на нашите срещи, но въпреки всичко бих искал да споделя с Вас и Вашите семейства своята сърдечна подкрепа и солидарност.

Аз съм изцяло с всички Вас в България! Страната Ви има специално място в моето сърце. Добротата на българите ме е вдъхновявала и продължава да ме вдъхновява. Като близки съседи и приятели, силно се надявам да се върна много скоро във Вашата страна.

Новините, които пристигат от България стоплят сърцето и както изглежда за пореден път нашият премиер Бойко Борисов работи много усилено, прилагайки правилните мерки в подходящия момент, за да изравни кривата, въпреки че ограничителните мерки естествено са трудни за голяма част от нашите граждани.

Аз съм изключително горд и благодарен на Теб, скъпи Андрей, който въпреки кризата, продължаваш да допринасяш значително към Европейската народна партия, както и нейната реакция към тази криза и продължаваш да се бориш за най-добрите интереси на нашите граждани.

Кризата породена от коронавируса не е само национална криза. Това е европейска криза и към нея трябва да се подходи като към такава. Сега, повече от всякога, ние водим две битки: битка срещу пандемията и битка срещу егоизма. Само европейската солидарност ще ни помогне да спечелим тези две битки. За нас в ЕНП солидарността означава, че трябва да излезем с иновативен, съизмерен и амбициозен отговор, който да не остави никого след себе си. Отговор, който ще задържи милиони работници на техните работни места, който ще помогне на нашите малки и средни предприятия да оцелеят и който ще предпази нашата индустрия.

Андрей, колеги, Групата на Европейската народна партия е семейство и в тези трудни времена ние трябва да се държим заедно, и да се борим за благоденствието на гражданите!

С най-добри чувства,

Манфред Вебер

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане