Политическите партии по света с апел за засилване на международното сътрудничество

https://www.24chasa.bg/novini/article/8400759 www.24chasa.bg
Политическите партии по света с апел за засилване на международното сътрудничество СНИМКА: "Радио Китай"

Вчера Китайската комунистическа партия и 230 политически партии от повече от 100 страни по света апелираха съвместно правителствата да поставят на приоритетно място здравето и безопасността на своите народи, да вземат решителни и ефективни мерки за превенция и контрол на разпространяваща се епидемия от коронавируса, като за целта да засилят международното сътрудничество, предаде "Радио Китай".

На фона на бързото разпространение на коронавируса в световен мащаб, страните трябва да формулират планове и мерки за спешни ситуации в съответствие с реалността и да мобилизират цялото общество за съвместна борба с епидемията. Китай и други държави постигнаха важен напредък в овладяването на заразата, спечелиха време и споделят опита си с други страни, също така засилиха увереността на страните за преодоляване на трудностите, се казва в съвместния апел.

Вирусът не познава граници и хората споделят една и съща съдба. Никоя държава не може да оцелее сама. Към момента трябва да се подкрепяме и да си помагаме взаимно. Ние се противопоставяме на политизирането на проблемите на общественото здраве и се съпротивляваме на стигмата и дискриминацията спрямо други страни чрез епидемията, подчертава апелът.

Политическите партии призоваха всички страни да подкрепят водещата роля на ООН и СЗО, да засилят координацията и сътрудничеството в рамките на Г-20, с цел изграждане на глобалната здравна система.

За първи път от избухването на епидемията от коронавируса, основните политически партии от петте континента, включително управляващите и опозиционните, както и съответни международни организации, отправят съвместен апел за международно сътрудничество в борбата със заразата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи