Шофьорът, прегазил кметицата на Присад и младеж, със сърдечен пристъп

https://www.24chasa.bg/novini/article/8401530 www.24chasa.bg
Камен Филипов под конвой при предно явяване пред съда в Бургас.

33-годишният Камен Филипов, обвинен за катастрофата на 28 февруари т.г., при която загинаха кметицата на Присад и млад мъж, е получил на няколко пъти сърдечни пристъпи в ареста. Адвокатът му е поискал той да бъде пуснат от ареста, за да се лекува.

Бургаският окръжен съд вече е назначил съдебно-медицинска експертиза, която да каже какво е актуалното здравословно състояние на Филипов и може ли той да остане зад решетките. Изследването трябва да е готово до 9 април.

Филипов е обвинен, че при шофиране на автобус по непредпазливост е причинил смъртта на 46-годишната кметица Ванча Байлова и 22-годишния Тодор Тодоров.

Нещастието става към 22 ч на пътя Бургас-Созопол. Според разследването малко преди фаталния край Тодоров ударил леко колата на кметицата, която изпреварвала микробус. Докато двамата оглеждали щетите, автобусът връхлетял. Тодор и Ванча загинали на място.

Първоначално Филипов бе пуснат под домашен арест от окръжния съд в Бургас, наложена му бе и забрана да напуска страната. След граждански протести на 9 март обаче апелативният съд отмени решението и върна шофьора в килия.

Оттогава той поне 5-6 пъти е получавал кризи, налагало се е да бъде викана Бърза помощ, съобщи пред "24 часа" адвокат Димитър Марковски. 

В сряда в съда в Бургас е било представено писмо от медицински център към ареста, че състоянието на Филипов не позволява той да се яви пред магистратите.

Заради сърдечна недостатъчност Филипов известно време се лекувал в Турция. Работел в международна транспортна фирма, бил с двойно гражданство.

Роднините му имали медицинска документация за лечението в клиниките в Турция, но при извънредното положение заради коронавируса не успели да осигурят навреме легализиран превод на епикризите. Затова магистратите са преценили, че е най-добре да се направи експертиза. Обикновено тя включва личен преглед и проучване на медицинска документация.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради