Близо 1900 са починали само в Ню Йорк от коронавируса

https://www.24chasa.bg/novini/article/8406856 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Близо 1900 души са починали само в Ню Йорк от новия коронавирус, предаде ТАСС, като се позова на кметството на най-многолюдния град в САЩ.

Смъртните случаи са се увеличили с 305 само за едно денонощие - от 1562 до 1867.

Броят на заразените в Ню Йорк е нараснал с над 6000 през последните 24 часа до 56 289. 11 739 от тези хора са в болница.

Следващата седмица ще е най-тежката в града от началото на епидемията, прогнозира вчера кметът Бил де Блазио. Той предупреди за задаващ се недостиг на специалисти и апарати за обдишване на тежко болни, предава БТА.

Пристигнал в Манхатън в понеделник, корабът "Комфърт" от морската пехота на САЩ, който е плаваща болница, започна вчера да приема първите си пациенти, предаде Франс прес.

Той има капацитет да лекува до 1000 души. Плаващата болница няма да приема хора, заразени с коронавируса, а други пациенти, за да облекчи претоварената здравна система в Ню Йорк.

Луксозен ресторант в града междувременно се превърна в кухня за хора, изпаднали в нужда заради кризата, съобщи неговият собственик Даниел Хум, цитиран от ДПА.

Известният швейцарски главен готвач каза, че с помощта на благотворителната организация "Ритинк" планира да приготвя до 3000 порции на ден в своя "Илевън Медисън парк".

"Това е един от моментите в моята кариера, с които се гордея най-много. Този град ми даде всичко, така че наистина исках да измисля какво мога да направи в замяна", каза Хум.

Ресторантът бе затворен на 17 март в съответствие с предприетите от властите в Ню Йорк мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.