Хонконг затваря баровете като част от мерките за социално дистанциране

https://www.24chasa.bg/novini/article/8406974 www.24chasa.bg
СНИМКА: "Радио Китай"

Специалният административен район Хонконг обяви в четвъртък решението да затвори временно баровете и други заведения, продаващи алкохол, заради ръста на случаите с COVID-19. Новите мерки влязоха в сила в петък и ще продължат 14 дни.

Местните власти съобщиха още, че мярката цели да увеличи социалното дистанциране. 62 са случаите на заразени с коронавируса в барове и 14 други, имали контакт с тях, предава "Радио Китай".

Онези, които не спазват мерките, ще бъдат глобявани с до 50 000 хонконгски долара (около 6450 щатски долара) или лишавани от свобода за 6 месеца, се казва още в съобщението.

Мерките са част от усилията на правителството на Хонконг да овладее увеличаващия се брой заразени през последните две седмици, когато голям брой хонконгски граждани се завърнаха в района от засегнатите европейски държави и САЩ.

Хонконг докладва за 37 нови случая на заразени с коронавируса в четвъртък, 30 от които внесени. Общият брой на заразените до момента е 802.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи